Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποδολαριοποίηση: Συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων με 40 κράτη υπέγραψε η PBOC – Μισό τρισ. δολ. η συνολική αξία τους

Αποδολαριοποίηση: Συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων με 40 κράτη υπέγραψε η PBOC –  Μισό τρισ. δολ. η συνολική αξία τους
Επί του παρόντος, τελούν σε ισχύ 31 διμερείς συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων, συνολικής αξίας περίπου 4,16 τρισεκατομμυρίων
Προχωρεί η διαδικασία της αποδολαριοποίησης καθώς ολοένα και περισσότερα κράτη – μέλη των BRICS υπογράφουν συμφωνίες για ανταλλαγές νομισμάτων για τις ανάγκες του διμερούς εμπορίου.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC), η κεντρική τράπεζα της χώρας, έχει υπογράψει διμερείς συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων με περισσότερες από 40 ξένες κεντρικές τράπεζες ή νομισματικές αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της PBOC.
Επί του παρόντος, τελούν σε ισχύ 31 διμερείς συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων, συνολικής αξίας περίπου 4,16 τρισεκατομμυρίων γιουάν (586 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η ανακοίνωση.
Οι διμερείς ανταλλαγές νομισμάτων μεταξύ κεντρικών τραπεζών είναι χρηματοδοτικές ρυθμίσεις στις οποίες η κεντρική τράπεζα μιας χώρας μπορεί να ανταλλάξει το δικό της νόμισμα με μια άλλη.
Τα κεφάλαια ανταλλαγής μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη διμερών εμπορικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση κόστους συναλλάγματος και στη μείωση των συναλλαγματικών κινδύνων.
Οι συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων που υπέγραψε η Κίνα - ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αγαθών στο κόσμο - έπαιξαν θετικό ρόλο στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης της αγοράς και στη διατήρηση της περιφερειακής και παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης