Διεθνή

Αστακός το Ιράν: Νέο σύστημα αεράμυνας ικανό να αναχαιτίζει πυραύλους σε εμβέλεια μικρότερη των 100 χλμ.

Αστακός το Ιράν: Νέο σύστημα αεράμυνας ικανό να αναχαιτίζει πυραύλους σε εμβέλεια μικρότερη των 100 χλμ.
Το σύστημα Arman διαθέτει χαρακτηριστικά αυτοάμυνας μικρής εμβέλειας σε σύγκριση με μοντέλα όπως τα συστήματα Khordad-3 και Khordad-15
Ο στόχος της Τεχεράνης για αυτάρκεια όσον αφορά σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό οδήγησε στην ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων αεράμυνας ικανών να αναχαιτίσουν πολλαπλούς εναέριους στόχους σε εμβέλεια μικρότερη των 100 χιλιομέτρων.
Το Ιράν παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στα συστήματα αντιβαλλιστικών πυραύλων (ABM) και αεράμυνας χαμηλού ύψους (LAAD) σε εκδήλωση στην Τεχεράνη
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο υπουργός Άμυνας, ταξίαρχος Mohammad-Reza Ashtiani, ανέφερε το ιρανικό Press TV το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024.
Μεταξύ των νέων συστημάτων ήταν το εγχώριας παραγωγής Arman (Aspiration), γνωστό και ως αμυντικό σύστημα ABM Tactical Sayyad (Hunter).
Έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να ανιχνεύει 24 στόχους σε περίπου 180 χιλιόμετρα (111 μίλια) και να εμπλέκει πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα σε εμβέλεια περίπου 120 χιλιομέτρων (74,5 μίλια).
Το σύστημα Arman διαθέτει χαρακτηριστικά αυτοάμυνας μικρής εμβέλειας σε σύγκριση με μοντέλα όπως τα συστήματα Khordad-3 και Khordad-15.
Το νέο ABM διαθέτει σύστημα αυτοάμυνας σε κάθε έναν από τους πυραύλους του, βελτιστοποιώντας την ικανότητά του να αντιμετωπίζει απειλές σε χαμηλά υψόμετρα.
Αυτό το προηγμένο όπλο αεράμυνας προσφέρει βελτιωμένη κινητικότητα, με ραντάρ και εκτοξευτές πυραύλων σε μια ενιαία κινητή πλατφόρμα.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποκαλύφθηκε το σύστημα αεράμυνας χαμηλού ύψους Azarakhsh (Thunderbolt).
Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ισχύ πυρός κοντινής εμβέλειας και εδάφους-αέρος για την προστασία των ζωνών μάχης πρώτης γραμμής, των κινητών δυνάμεων, των βασικών τοποθεσιών και των ζωτικών υποδομών και των εξειδικευμένων ή αυτόνομων επιχειρήσεων.
Sevom Khordad - Wikipedia
Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Ιράν παρουσίασε ένα προηγμένο, τοπικής κατασκευής ναυτικό τηλεχειριζόμενο όχημα (ROV).
Το υποβρύχιο drone είναι κατασκευασμένο για αποστολές ναρκαλίευσης και μπορεί να λειτουργεί συνεχώς για 24 ώρες υποβρύχια, φτάνοντας σε βάθη τα 200 μέτρα.
Το νέο σύστημα πρόκειται να αποτελέσει βασικό πλεονέκτημα για το Πολεμικό Ναυτικό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν ως προσθήκη στα ελικόπτερα ναρκαλιευτικά ελικόπτερα που παράγουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα HR-53 και στα επανδρωμένα ναρκαλιευτικά όπως το Shahin.
Το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ισλαμικής Δημοκρατίας έχει εξελιχθεί τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες αφότου απογαλακτίστηκε από τις προμήθειες όπλων της Δύσης, προσχωρώντας στη λέσχη λίγων περιφερειακών στρατιωτικών δυνάμεων ικανών να σχεδιάσουν, να αναπτύξουν και να παράγουν εγχώριο στρατιωτικό υλικό για να αποτρέψουν τους αντιπάλους της.
Iran's homegrown tactical air defense system can hit dozen targets at once:  Military official
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης