Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken: Εξαιρετική ευκαιρία για το Ισραήλ να εξομαλύνει τις σχέσεις με του Άραβες γείτονές του

Blinken: Εξαιρετική ευκαιρία για το Ισραήλ να εξομαλύνει τις σχέσεις με του  Άραβες γείτονές του
Η κυβέρνηση Biden εργάζεται για να εξασφαλίσει μια mega-συμφωνία ώστε οι δεσμοί μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ να εξομαλυνθούn
Υπάρχει «μια εξαιρετική ευκαιρία» τους επόμενους μήνες για το Ισραήλ να εξομαλύνει τους δεσμούς με τους Άραβες γείτονές του, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, ενώ τόνισε επίσης την ανάγκη για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους.
Ο κορυφαίος αμερικανός διπλωμάτης είπε ότι υπήρξαν πραγματικές προσπάθειες υπό την καθοδήγηση των αραβικών χωρών για την αναζωογόνηση της Παλαιστινιακής Αρχής, ώστε να μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική στην εκπροσώπηση των Παλαιστινίων.
«Σχεδόν κάθε αραβική χώρα θέλει πραγματικά να ενσωματώσει το Ισραήλ στην περιοχή για να εξομαλύνει τις σχέσεις...για να παρέχει δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις ασφάλειας ώστε το Ισραήλ να αισθάνεται πιο ασφαλές», δήλωσε ο Blinken κατά τη διάρκεια συζήτησης στην ετήσια Διάσκεψη Ασφάλειας του Μονάχου.
«Και υπάρχει επίσης, νομίζω ότι είναι επιτακτική ανάγκη, αυτό είναι πιο επείγον από ποτέ, να προχωρήσουμε σε ένα παλαιστινιακό κράτος που θα διασφαλίζει επίσης την ασφάλεια του Ισραήλ», πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση Biden εργάζεται για να εξασφαλίσει μια mega-συμφωνία ώστε οι δεσμοί μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ να εξομαλυνθούν.
Το Βασίλειο και άλλες αραβικές χώρες επιδιώκουν τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους ως μέρος της συμφωνίας.
Οι συνομιλίες για τη δομή της Γάζας όταν τελειώσει ο πόλεμος και πώς η Παλαιστινιακή Αρχή - η οποία ασκεί περιορισμένη αυτοδιοίκηση σε ορισμένες περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης - πρέπει να μεταρρυθμιστεί για να κυβερνήσει ενδεχομένως τον πυκνοκατοικημένο θύλακα είναι όλα μεταβλητές στην ίδια εξίσωση, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης