Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελειώνουν όλα – Η Ρωσία χτυπά για πρώτη φορά την Ουκρανία με Su 57 και πυραύλους Kh - 59MK2 που βρίσκουν στόχο 300 χλμ μακριά

Τελειώνουν όλα  – Η Ρωσία χτυπά για πρώτη φορά την Ουκρανία με Su 57 και πυραύλους Kh - 59MK2 που βρίσκουν στόχο 300 χλμ μακριά
Ουκρανικές πηγές ισχυρίζονται ότι ένας τέτοιος πύραυλος εκτοξεύθηκε για πρώτη φορά στις 7 Φεβρουαρίου 2024
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία φέρεται να έκανε για πρώτη φορά χρήση του νέου πυραύλου cruise Kh-59MK2 στη συνεχιζόμενη ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Πρόκειται για έναν εκρηκτικό συνδυασμό που θα επιταχύνει τις εξελίξεις στο μέτωπο ειδικά μετά την κατάληψη της σημαντικής πόλης Avdiivka στο Donbass.

Το νέο όπλο έχει σχεδιαστεί ειδικά για το μαχητικό 5ης γενιάς Su-57.
Ουκρανικές πηγές ισχυρίζονται ότι ένας τέτοιος πύραυλος εκτοξεύθηκε για πρώτη φορά στις 7 Φεβρουαρίου 2024.
Τρεις Kh-59MK2 φέρεται να εκτοξεύτηκαν εναντίον ουκρανικών στόχων τη νύχτα στις 7-8 Φεβρουαρίου, κάτι που θα μπορούσε να παρέχει την πρώτη ένδειξη ότι τα Su-57 συμμετέχουν σε επιθέσεις ακριβείας.
Παρόλο που ο νέος πύραυλος δεν είναι γνωστό ότι αναπτύσσεται από άλλες κατηγορίες μαχητικών εκτός από το Su-57, είναι πολύ πιθανό και άλλο αεροσκάφος, όπως το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο μαχητικό Su-34, έχει χρησιμοποιηθεί για τις πρώτες δοκιμές μάχης πριν από τη μάχη.
59.JPG


Χτυπά στόχους σε απόσταση 300 χιλιομέτρων

Στην πρώτη μάχη που δοκιμάστηκε στη Συρία το 2018 σε μοντέλα Su-57 που αναπτύχθηκαν προσωρινά εκεί, ο Kh-59MK2 ήταν άκρως αποτελεσματικός.
Σχεδιάστηκε να είναι ο κύριος οπλισμός αέρος-εδάφους του μαχητικού και βελτιστοποιημένος για την εξουδετέρωση μικρών σκληρυμένων στόχων σε μεγάλες αποστάσεις κοντά στα 300 χιλιόμετρα.
Ο πύραυλος χρησιμοποιεί μια διεισδυτική κεφαλή 320 κιλών, αλλά μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με μια μικρότερη κεφαλή σχεδιασμένη να πλήττει στόχους σε μια ευρύτερη περιοχή, γράφει το Military Watch Magazine.
Άλλες κεφαλές που ενσωματώνονται περιλαμβάνουν έναν ισχυρότερο διεισδυτή και ένα φορέα πυρομαχικών διασποράς.
Ο πύραυλος είναι υποηχητικός που του επιτρέπει να καλύψει μεγαλύτερο βεληνεκές παρά το σχετικά μικρό του μέγεθος και είναι γνωστό ότι μπορεί να αλλάζει στόχο κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Η ονομασία «Kh-69» έχει πρόσφατα χρησιμοποιηθεί ευρέως και πιθανώς αναφέρεται σε μια παραλλαγή με διαφορετική κεφαλή.
Πρόκειται για ένα όπλο standoff σχεδιασμένο ειδικά για το Su-57 που του επιτρέπει να παραμείνει αρκετά μακριά από την απειλή των συστημάτων αεράμυνας.

Φωτογραφία - ντοκουμέντο: Σε δράση το Su-57 εκτοξεύει τον Kh-59MK2
xytpima.jpg

Αερομαχίες και καταστολή αεράμυνας

Οι αναφορές για τη χρήση του νέου πυραύλου ακολουθούν την επιβεβαίωση ότι το μοναδικό σύνταγμα Su-57 της χώρας έλαβε επίσης μια νέα κατηγορία πυραύλων cruise πολύ μεγαλύτερης εμβέλειας με βάση τον Kh-101/102 που αναπτύσσεται από στρατηγικά βομβαρδιστικά.
59_b.jpg

Επιπλέον η βόμβα ολίσθησης Drel αναμένεται να παραδοθεί σε μεγάλη κλίμακα το 2025.
Κανένα άλλο μαχητικό πέμπτης γενιάς δεν είναι επί του παρόντος γνωστό ότι μπορεί να αναπτύξει παρόμοια κατηγορία πυραύλων με το Kh-59MK2.
Το Su-57 έχει αναδειχθεί ως το πιο διεξοδικά δοκιμασμένο μαχητικό της γενιάς του, με τις δραστηριότητές του να περιλαμβάνουν όχι μόνο πλήγματα αέρος σε επιφάνεια, αλλά και πιο περίπλοκη καταστολή αεράμυνας και μάχες αέρος - αέρος σε πέρα από την οπτική εμβέλεια.

Su_57_b_1.jpg

military_2.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης