Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θράσος ΗΠΑ: Αποστέλλουν στην Εσθονία κλεμμένα ρωσικά κεφάλαια για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Θράσος ΗΠΑ: Αποστέλλουν στην Εσθονία κλεμμένα ρωσικά κεφάλαια για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας
Αυτή η μεταφορά κεφαλαίων είναι η πρώτη του είδους της από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε έναν ξένο σύμμαχο με ρητό σκοπό να βοηθήσει την Ουκρανία
Οι ΗΠΑ μεταφέρουν στην Εσθονία κατασχεμένα ρωσικά κεφάλαια για την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν στην Εσθονία σχεδόν 500.000 δολάρια σε «κατασχεμένα ρωσικά κεφάλαια» για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία, δήλωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2023.
«Η Αναπληρώτρια Γενική Εισαγγελέας Lisa Monaco και ο Γενικός Γραμματέας της Εσθονίας Tonis Saar ανακοίνωσαν στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου τη μεταφορά σχεδόν 500.000 δολαρίων σε κατασχεθέντα ρωσικά κεφάλαια με σκοπό την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία», αναφέρει η δήλωση.
«Αυτή η μεταφορά είναι η πρώτη του είδους της από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε έναν ξένο σύμμαχο με ρητό σκοπό να βοηθήσει την Ουκρανία», ανέφερε.
«Τα κατασχεθέντα κεφάλαια μεταφέρονται στην Εσθονία, δεδομένου ότι υπό τις τρέχουσες εξελίξεις, τα γεγονότα δεν επιτρέπουν την άμεση μεταφορά στην Ουκρανία.
Η Εσθονία θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για ένα έργο προκειμένου να επισπεύσει τις εκτιμήσεις ζημιών και κρίσιμες επισκευές στην ουκρανική ηλεκτρικό σύστημα διανομής και σύστημα μεταφοράς, τα οποία έχουν στοχοποιηθεί από τις ρωσικές δυνάμεις», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης