Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg, Διάσκεψη Μονάχου: Είναι ζωτικής σημασίας και επείγον, οι ΗΠΑ να παραδώσουν στην Ουκρανία «όσα υποσχέθηκαν»

Stoltenberg, Διάσκεψη Μονάχου: Είναι ζωτικής σημασίας και επείγον, οι ΗΠΑ να παραδώσουν στην Ουκρανία «όσα υποσχέθηκαν»
«Είναι ζωτικής σημασίας και επείγον οι ΗΠΑ να αποφασίσουν πάνω σε σειρά μέτρων για την Ουκρανία, διότι έχει ανάγκη αυτή τη στήριξη», υπογράμμισε ο Stoltenberg
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να παραδώσουν στην Ουκρανία «όσα υποσχέθηκαν», δήλωσε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg από τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, σε μια περίοδο που η αμερικανική βοήθεια προς το Κίεβο έχει μπλοκάρει στο Κογκρέσο.
«Είναι ζωτικής σημασίας και επείγον οι ΗΠΑ να αποφασίσουν πάνω σε σειρά μέτρων για την Ουκρανία, διότι έχει ανάγκη αυτή τη στήριξη», υπογράμμισε ο Stoltenberg.

Παράλληλα ο Stoltenberg εκτίμησε ότι οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο η Ευρώπη να αποκτήσει δικά της πυρηνικά όπλα, ανεξάρτητα από τις ΗΠΑ, «δεν βοηθούν», καθώς «απλώς θα υπονομεύσουν το ΝΑΤΟ σε μια περίοδο που πραγματικά χρειαζόμαστε αξιόπιστη αποτρεπτική ισχύ».
Γερμανοί πολιτικοί αναφέρθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στο ενδεχόμενο η Ευρώπη να αναπτύξει δικά της πυρηνικά όπλα, ώστε να στηρίζεται λιγότερο στις ΗΠΑ για την άμυνά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης