Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με κυρώσεις απειλεί o Biden τη Ρωσία για το θάνατο Navalny - Ρωσία: Οι ΗΠΑ επιχειρούν νέα παρέμβαση στα εσωτερικά μας

Με κυρώσεις απειλεί o Biden τη Ρωσία για το θάνατο Navalny - Ρωσία: Οι ΗΠΑ επιχειρούν νέα παρέμβαση στα εσωτερικά μας
Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις νέες απειλές των ΗΠΑ η Ρωσία - Τι ανέφερε ο  πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Ρωσία η κυβέρνηση Biden με αφορμή το θάνατο του αντιφρονούντα Alexey Navalny, ενώ το σύνολο των χωρών της Δύσης ζητούν να λογοδοτήσει ο Ρώσος πρόεδρος του οποίου προσωπικός πολιτικός αντίπαλος υπήρξε ο Navalny.
O Alexey Navalny πέθανε χτες Παρασκευή 16/2 σε φυλακή της Αρκτικής υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.

Πυρά  Δύσης κατά Ρωσίας και Putin

Η κυβέρνηση της Βρετανίας κάλεσε διπλωμάτες της ρωσικής πρεσβείας για να τους καταστήσει σαφές ότι οι ρωσικές αρχές θεωρούνται «πλήρως υπεύθυνες» για τον θάνατο του Navalny.
Το Λονδίνο ζήτησε «ολοκληρωμένη και διαφανή έρευνα», ενώ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres  μια «αξιόπιστη» έρευνα.
Από την πλευρά των ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος Biden δήλωσε «σοκαρισμένος» και κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin ότι  «ευθύνεται για τον θάνατο του Navalny, που ήταν μια ισχυρή φωνή υπέρ της αλήθειας».
Όταν ρωτήθηκε μάλιστα αν οι ΗΠΑ σκοπεύουν να ενισχύσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω του θανάτου του Navalny, o Biden απάντησε:
«Η απάντηση είναι ότι δεν ξέρουμε ακριβώς τι συνέβη. Εξετάζουμε έναν ολόκληρο αριθμό επιλογών. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο θάνατος του Navalvy ήταν συνέπεια κάτι που έκαναν ο Putin οι κακοποιοί του», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Αντίστοιχα και η ΕΕ κατηγόρησε «το ρωσικό καθεστώς», ως υπεύθυνο για το θάνατο του Navalny.
«Ο θάνατος του Navalny δείχνει την αδυναμία του Κρεμλίνου και τον φόβο του για όλους τους αντιπάλους», τόνισε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron από το Παρίσι, στο πλευρό του Ουκρανού ομολόγου του Volodymyr Zelensky.
Σύμφωνα με τον Zelensky, «είναι προφανές ότι ο Navalny δολοφονήθηκε όπως χιλιάδες άλλοι (…) εξαιτίας ενός και μόνο ανθρώπου, του Putin».
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τις κατηγορίες αυτές εντελώς απαράδεκτες, ενώ ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Putin  δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Ρωσία: Οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν ξανά να παρέμβουν στην εσωτερική πολιτική της Ρωσίας

Η αντίδραση εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τον θάνατο του Ρώσου μπλόγκερ Alexey Navalny είναι άλλη μια προσπάθεια των αμερικανικών αρχών να παρέμβουν στην εσωτερική πολιτική της Ρωσίας, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Antonov.
«Ο θάνατος ενός ανθρώπου είναι πάντα μια τραγωδία», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης.
«Σε αυτή την κατάσταση είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταλάβουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος».
«Ωστόσο, οι τοπικοί αμερικανοί πολιτικοί δεν θέλουν να περιμένουν και έχουν ήδη κατηγορήσει τις ρωσικές αρχές», συνέχισε ο Antonov.
«Εδώ τίθεται ένα απολύτως φυσικό ερώτημα: ποιος είναι ο δικαστής; Υπάρχει άλλη μια προσπάθεια παρέμβασης στην εσωτερική πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και ο θάνατος είναι απλώς μια δικαιολογία».
Μια τέτοια πολιτική είναι απαράδεκτη. Θα ήταν καλύτερο για τους τοπικούς ηγέτες να επικεντρωθούν στα προβλήματα της χώρας τους που απαιτούν επείγοντα μέτρα, σημείωσε ο Antonov.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρεσβευτή: «Εδώ αναζητούν αφορμή για υποτιμητικές επιθέσεις, και το σημαντικότερο, για την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων. Το κύριο καθήκον είναι να σωθεί η καταρρέουσα Pax Americana με βάση τους λεγόμενους κανόνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης