Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε οριακό σημείο η σύγκρουση στην Ουκρανία – Καταρρέει όλο το μέτωπο – Μεγάλη ήττα για το ΝΑΤΟ

Σε οριακό σημείο η σύγκρουση στην Ουκρανία – Καταρρέει όλο το μέτωπο – Μεγάλη ήττα για το ΝΑΤΟ
Στις ΗΠΑ Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι είναι πρόθυμοι να πάρουν αποστάσεις από τη στήριξη της Ουκρανίας επιρρίπτοντας την ευθύνη για την αποτυχία στους αντιπάλους τους.
Σχετικά Άρθρα
Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει φτάσει σε οριακό σημείο, σηματοδοτώντας τη σταδιακή μετατόπιση της πρωτοβουλίας στο πεδίο της μάχης στη Ρωσία και μια αυξανόμενη αναταραχή μεταξύ των υποστηρικτών της Ουκρανίας.
Από τα μέσα του 2023, οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν πετάξει απίστευτη ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού σε άκαρπες προσπάθειες να διαρρήξουν τη ρωσική άμυνα στον νότιο τομέα της πρώτης γραμμής.
Εξοπλισμένα από το ΝΑΤΟ και εκπαιδευμένα από το ΝΑΤΟ αποσπάσματα σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μια νικηφόρα πορεία στην Κριμαία αλλά κατέληξαν σε τάφους γύρω από τη στέπα του Donbass.
Η σφαγή του Ουκρανικού στρατού που οργανώθηκε από την ηγεσία του Κιέβου και τους ξένους συμβούλους της οδήγησε στην κατάληψη μερικών μόνο άδειων χωριών στη γκρίζα ζώνη.
Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024, είχε δημιουργηθεί μια ρωγμή στην παράλληλη πραγματικότητα που υπήρχε στην κάλυψη των μέσων ενημέρωσης και στις δηλώσεις διπλωματών των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Οι ελπίδες των χορηγών του Κιέβου να ξεφορτωθούν την αφρόκρεμα από τη ρωσική «ήττα στο πεδίο της μάχης» και την «κατάρρευση του κράτους του» καταστράφηκαν.
Το κόστος της σύγκρουσης αυξάνεται μέρα με τη μέρα.
Με τη σειρά της, η ρωσική οικονομία που ήθελαν να ρίξουν στην «πέτρινη εποχή» φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από ότι η Δύση.
Η κυβέρνηση Biden δυσκολεύεται να προωθήσει το νέο πακέτο «βοήθειας» στον Zelensky.
Η προσήλωση της Ομάδας Biden στην Ουκρανία, αντί να αντιμετωπίζει τις αμερικανικές οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, κινείται τόσο λανθασμένα που λειτουργεί προς όφελος των αντιπάλων του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.
Από το χρήσιμο εργαλείο στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία, η Ουκρανία έγινε διαπραγματευτικό χαρτί στα εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια.
Τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι θα ήταν πρόθυμοι να απομακρυνθούν από αυτήν την κατάσταση επιρρίπτοντας την ευθύνη για την αποτυχία στους αντιπάλους τους.
Τα τσιράκια οι Ευρωπαίοι βρίσκονται σε μια ακόμη πιο περίπλοκη κατάσταση.
Έχουν ήδη υπονομεύσει τις δικές τους οικονομικές δυνατότητες και έχουν κόψει πολλές γέφυρες με τη Ρωσία.
Αυτά υπογραμμίζονται από την κατάρρευση των προσπαθειών της Ουκρανίας να διατηρήσει τον έλεγχο της Avdiivka, η οποία βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία κοντά στην πόλη του Donetsk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης