Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή απάντηση στον Biden από τον κυβερνήτη του Τέξας - Στήνει στρατόπεδο για την προστασία των συνόρων από την παράνομη μετανάστευση

Ηχηρή απάντηση στον Biden από τον κυβερνήτη του Τέξας - Στήνει στρατόπεδο για την προστασία των συνόρων από την παράνομη μετανάστευση
Το Τέξας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν προστατεύει σωστά τα σύνορα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε εισροή παράνομων μεταναστών
Η πολιτεία του Τέξας θα δημιουργήσει έναν στρατιωτικό camp χωρητικότητας 2.300 ατόμων στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εισροή παράνομων μεταναστών, την οποία τροφοδότησαν οι πολιτικές της κεντρικής κυβέρνησης Biden.
Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
«Για να ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας για την ασφάλεια των συνόρων, χτίζουμε ένα νέο στρατιωτικό camp που θα επιτρέψει στην Εθνική Φρουρά του Τέξας να βελτιώσει τις επιχειρήσεις στην περιοχή», τόνισε, προσθέτοντας ότι η πρώτη φάση κατασκευής έχει ήδη ξεκινήσει.
«Το στρατόπεδο θα μπορεί να φιλοξενήσει 1.800 στρατιώτες και, αν χρειαστεί, έως και 2.300 άτομα», είπε ο Abbott.
Το Τέξας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν προστατεύει σωστά τα σύνορα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε εισροή παράνομων μεταναστών.
Σε απάντηση, ο κυβερνήτης Greg Abbott κινητοποίησε την τοπική Εθνοφρουρά για να προστατεύσει τα σύνορα, ενίσχυσε την κατασκευή φραγμάτων, ξεκίνησε μια τεράστια επιχείρηση κατά του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, υπέγραψε νομοθεσία που επιτρέπει στις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου να κρατούν μετανάστες και δικαστές να διατάξουν την απέλασή τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες , και διέταξε επίσης τη μεταφορά μεταναστών με λεωφορεία σε μεγάλες αμερικανικές πόλεις, όπως η Ουάσιγκτον, η Νέα Υόρκη και το Σικάγο.
Από το 2022, υποστήριξε ο Greg Abbott, 102.100 παράνομοι μετανάστες έχουν σταλεί σε άλλες περιοχές της χώρας.
Οι ενέργειες του αρχηγού της περιοχής επικρίθηκαν αυστηρά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και συνάντησαν ισχυρή αντίσταση από την κεντρική κυβέρνηση.
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ διέταξε το ξήλωμα ενός συρμάτινου φράχτη μήκους περίπου 48 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού στο Τέξας, που εγκαταστάθηκε ως μέρος της μάχης του Greg Abbott κατά της εισροής μεταναστών.
Η Εθνοφρουρά του Τέξας εμπόδισε τους ομοσπονδιακούς πράκτορες της συνοριακής περιπολίας να εισέλθουν στο τμήμα του Ρίο Γκράντε των συνόρων με το Μεξικό.
Ο κυβερνήτης του Τέξας έχει διαμηνύσει επανειλημμένα προς την κυβέρνηση Biden ότι το κράτος θα εντείνει τις προσπάθειες για την ασφάλεια των συνόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης