Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση +24% στις απολαβές του CEO της Goldman Sachs, Solomon, το 2023, παρά την πτώση στα κέρδη

Αύξηση +24% στις απολαβές του CEO της Goldman Sachs, Solomon, το 2023, παρά την πτώση στα κέρδη
Υπενθυμίζεται πως ο Solomon είχε λάβει 25 εκατομμύρια δολάρια το 2022 και 35 εκατομμύρια δολάρια το 2021…
Κάποια πράγματα είναι... πραγματικά… ανεξήγητα. Διότι πώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός πως ο CEO της Goldman Sachs, David Solomon, επιβραβεύτηκε από το Δ.Σ. με αύξηση απολαβών κατά +24% ενώ η τράπεζα ανέφερε για το περασμένο έτος τα χαμηλότερα κέρδη της τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι Financial Times, η περσινή χρονιά ήταν η πιο απαιτητική μέχρι στιγμής της πενταετούς θητείας του Solomon στην ηγεσία της Goldman.
Αντιμετώπισε μια σειρά επικριτικών ειδήσεων σχετικά με το στυλ ηγεσίας του, ενώ η τράπεζα έκοψε επίσης χιλιάδες θέσεις εργασίας και υπέφερε από επιβράδυνση στην επενδυτική τραπεζική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, o Solomon έλαβε αμοιβή 31 εκατομμυρίων δολαρίων, που συνίσταται σε βασικό μισθό 2 εκατ. Δολ. και ένα μπόνους 29 εκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου καταβάλλεται σε μετοχές.
Υπενθυμίζεται πως ο Solomon είχε λάβει 25 εκατομμύρια δολάρια το 2022 και 35 εκατομμύρια δολάρια το 2021.
Ο αριθμός εργαζομένων της Goldman μειώθηκε κατά 3.200 υπαλλήλους το 2023 σε λίγο περισσότερους από 45.000 και η μέση δαπάνη αποζημίωσης ανά εργαζόμενο αυξήθηκε σχεδόν κατά 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης