Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin κατά Δύσης: Η νεοαποικιοκρατία είναι μια επαίσχυντη κληρονομιά

Putin κατά Δύσης: Η νεοαποικιοκρατία είναι μια επαίσχυντη κληρονομιά
Ο Putin επεσήμανε ότι η Ρωσία έκανε πολλά για να συντρίψει τα θεμέλια του αποικιοκρατικού συστήματος
Η αποικιοκρατική πολιτική της Δύσης υποτίθεται ότι θα παρέμενε απλώς μια σελίδα στην επαίσχυντη ιστορία της, αλλά συνεχίζει να καταφεύγει σε παρόμοιες πρακτικές ακόμη και σήμερα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
"Η νεοαποικιοκρατία είναι μια επαίσχυντη κληρονομιά της μακραίωνης εποχής της λεηλασίας και της εκμετάλλευσης των λαών της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, καθώς και άλλων περιοχών του πλανήτη.
Βλέπουμε τις επιθετικές εκδηλώσεις του στις προσπάθειες της συλλογικής Δύσης να διατηρήσει την κυριαρχία της με κάθε κόστος, να υποτάξει οικονομικά άλλες χώρες, να τους αφαιρέσει την κυριαρχία, να τους επιβάλει ξένες αξίες και πολιτιστικές παραδόσεις", διαμήνυσε στον χαιρετισμό του στο διεθνές φόρουμ "Για την ελευθερία των εθνών", σύμφωνα με το Tass.

Εμπόδιο στην ανάπτυξη της ανθρωπότητας

Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, "μια τέτοια πολιτική έχει γίνει ένας από τους κύριους αποσταθεροποιητικούς παράγοντες στις διεθνείς σχέσεις, ένα εμπόδιο στην ανάπτυξη της ανθρωπότητας".
Ο Putin επεσήμανε ότι η Ρωσία έκανε πολλά για να συντρίψει τα θεμέλια του αποικιοκρατικού συστήματος, να υποστηρίξει τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα.
Παρείχε σοβαρή βοήθεια στα νεαρά ανεξάρτητα κράτη για τη διασφάλιση της ασφάλειας, τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επίλυση πιεστικών κοινωνικών και ανθρωπιστικών ζητημάτων.
"Σήμερα, είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε τις προσπάθειές μας στον αγώνα μας για πραγματική ελευθερία και δικαιοσύνη.
Για πρόοδο για όλες τις χώρες και τα έθνη, για την εγκαθίδρυση ενός δημοκρατικού, πολυπολικού κόσμου, που θα βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου, στο σεβασμό των νόμιμων συμφερόντων του άλλου, στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και στη δημιουργική συνεργασία", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης