Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (ΕΚΤ): Να μην περιμένουμε πολύ για την πρώτη μείωση επιτοκίων

Villeroy (ΕΚΤ): Να μην περιμένουμε πολύ για την πρώτη μείωση επιτοκίων
Ενάντια στα «γεράκια» της ΕΚΤ ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν πρέπει να αναστείλει για μεγάλο χρονικό διάστημα την πρώτη μείωση στα βασικά της επιτόκια, εκτίμησε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Villeroy de Galhau.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα “L' Echo”, «το να ενεργείς σταδιακά και με ρεαλισμό ενδέχεται να είναι προτιμότερο από το να αποφασίζεις πολύ αργά και μετά να χρειάζεται υπερβολική προσαρμογή», τονίζοντας πως δεν «το θέμα δεν είναι αν θα βιαστούμε για να πάρουμε μία τέτοια απόφαση».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ρυθμό με τον οποίο η ΕΚΤ θα μπορούσε να χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική μετά την αρχική μείωση, ο αξιωματούχος της ΕΚΤ ανέφερε πως «τα δεδομένα θα συνεχίσουν να μας καθοδηγούν στη λήψη των αποφάσεων».
Σημείωσε ότι η ΕΚΤ έχει τρεις βαθμούς ελευθερίας σε σχέση με την πορεία της νομισματικής πολιτικής: τον καθορισμό του χρόνου της πρώτης μείωσης στα επιτόκια, τον καθορισμό του ρυθμού στην περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και τέλος το επίπεδο μέχρι το οποίο θα μπορούσαν να υποχωρήσουν τα επιτόκια.
«Το γεγονός ότι έχουμε αυτούς τους τρεις βαθμούς ελευθερίας θα μπορούσε να είναι άλλο ένα επιχείρημα γιατί δεν θα πρέπει να περιμένουμε υπερβολικά για την πρώτη μείωση των επιτοκίων», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης