Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Fed και Yellen είναι εγκληματική οργάνωση, λεηλατούν τον παγκόσμιο πλούτο – Προετοιμαστείτε για κραχ -70% στον S&P 500

Kiyosaki: Fed και Yellen είναι εγκληματική οργάνωση, λεηλατούν τον παγκόσμιο πλούτο – Προετοιμαστείτε για κραχ -70% στον S&P 500
Ο Kiyosaki συμβουλεύει τους επενδυτές να είναι προετοιμασμένοι για κατάρρευση…
Μύδρους εξαπέλυσε για άλλη μία φορά μέσω της πλατφόρμας X (πρώην Twitter) ο γνωστός οικονομολόγος, επενδυτής και συγγραφέας Robert Kiyosaki.
Ειδικότερα, χαρακτήρισε τόσο τη Federal Reserve όσο και την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, εγκληματική οργάνωση πυροδοτώντας πλήθος αντιδράσεων στην αμερικανική alternative οικονομική κοινότητα.
Μάλιστα επισημαίνει πως μέσω των αποφάσεων τις οποίες λαμβάνουν υφαρπάζουν τον πλούτο των εθνών και εξ αυτού του λόγου ειδικά οι επενδυτές θα πρέπει να αρχίζουν να λαμβάνουν μέτρα για… κατάρρευση σε ό,τι αφορά τις αγορές.
Σύμφωνα με τον Kiyosaki, η Fed και η Yellen επιτείνουν την εισοδηματική ανισότητα, όντα οι κύριοι υπεύθυνοι για τη φτωχοποίηση των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων.
Από την άλλη, δείχνουν εύνοια στους πλούσιους και τις τραπεζικές ελίτ…
«Εξετάστε προσεκτικά τις ενέργειες της Federal Reserve, αντί να ακολουθείτε τυφλά τις οδηγίες της.
Προτιμήστε τα εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία, όπως ο χρυσός, το ασήμι και το Bitcoin.
Η αξιοπιστία αυτών των περιουσιακών στοιχείων, ειδικά του Bitcoin, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά fiat νομίσματα που ελέγχονται από τις κεντρικές τράπεζες έχει αποδειχθεί» επεσήμανε.
Επιπλέον, μέσω της ανάρτησης στο X, ο Kiyosaki επανέλαβε ότι πιστεύει ότι η Fed είναι μια «εγκληματική οργάνωση».
Εύλογα η στάση του αυτή κατά της Fed τράβηξε βλέμματα τόσο από υποστηρικτές όσο και από επικριτές.
Ορισμένοι επικροτούν την έκκληση του Kiyosaki για οικονομική αυτονομία, ενώ άλλοι αμφισβητούν την εγκυρότητα των ισχυρισμών του.
Ο Kiyosaki, από τη μια, επαινεί «το Bitcoin που χρησιμεύει ως ασπίδα ενάντια στη λεηλασία του πλούτου μας μέσω του νομισματικού μας συστήματος» ενώ από την άλλη κατηγορεί τους κυβερνητικούς παράγοντες - χρηματοδότες της Wall Street για τη διαιώνιση της εξαγωγής πλούτου μέσω πρακτικών όπως ο πληθωρισμός, η φορολογία και η χειραγώγηση των τιμών των μετοχών.
«Ακριβώς γι' αυτό επιλέγω να αποταμιεύω και να επενδύω σε Bitcoin, αντί σε μετοχές, ομόλογα και νομίσματα fiat» υποστήριξε.

Κατάρρευση

Σε αυτό το πλαίσιο, ο συγγραφέας προβλέπει οικονομική κατάρρευση των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και του κόσμου.
«Ποιος θα αγοράσει αμερικανικά ομόλογα; Οι τράπεζες αγοράζουν χρυσό, αλλά δεν αγοράζουν αμερικανικό χρέος.
Πώς θα λειτουργήσει η Αμερική χωρίς χρήματα;
Πώς θα λειτουργήσει ο κόσμος χωρίς χρήματα; Τι θα κάνει ο κόσμος;» διερωτάται και προσθέτει:
«Ο χρυσός θα καταρρεύσει πιθανώς κάτω από τα 1200 δολάρια. Το ασήμι θα απογειωθεί όπως και το Bitcoin. Να προσέχεις. Πρόσεχε».
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η πρόβλεψη του Kiyosaki ότι ο χρυσός θα πέσει κάτω από τα 1.200 δολάρια είναι τολμηρή όσο και αντιφατική… καθώς από τη μία τον προκρίνει ως περιουσιακό στοιχείο και από την άλλη το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει αυξητικές τάσεις.
Επίσης τυγχάνει διαπραγμάτευσης στα 2.000 δολάρια περίπου, οπότε πρέπει να υποχωρήσει περίπου 40% για να φτάσει τα 1.200 δολ.
Σε άλλη ανάρτηση, ο Kiyosaki προβλέπει μια κατάρρευση 70% στον S&P 500 (ήτοι στις 1.500 μον.) και συμβουλεύει τους επενδυτές να είναι προετοιμασμένοι για αυτήν την κατάρρευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης