Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ουκρανικός στρατός παραδέχεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις υποχώρησαν από τα νοτιοανατολικά προάστια της Avdiivka

Ο ουκρανικός στρατός παραδέχεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις υποχώρησαν από τα νοτιοανατολικά προάστια της Avdiivka
Η διοίκηση της επιχειρησιακής-στρατηγικής ομάδας στρατευμάτων αποφάσισε να αποσυρθεί από τις θέσεις στα νοτιοανατολικά προάστια της Avdiivka
Η ουκρανική επιχειρησιακή-στρατηγική ομάδα στρατευμάτων «Tavriya», της οποίας η περιοχή ευθύνης περιλαμβάνει την κατεύθυνση Avdiivka, έχει εγκαταλείψει θέσεις στα νοτιοανατολικά προάστια της Avdeevka στο τμήμα του DPR που ελέγχεται από το Κίεβο, παραδέχτηκε ο διοικητής της ομάδας, Alexander Tarnavsky.
«Η διοίκηση της επιχειρησιακής-στρατηγικής ομάδας στρατευμάτων αποφάσισε να αποσυρθεί από τις θέσεις στα νοτιοανατολικά προάστια της Avdiivka. Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να διατηρηθεί το προσωπικό», έγραψε ο Tarnavsky στο Κανάλι Telegram, σημειώνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) κράτησαν τις θέσεις τους όσο το δυνατόν περισσότερο.
 Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 15 Φεβρουαρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στα νότια προάστια του εργοστασίου οπτάνθρακα Avdiivka στη βορειοδυτική Avdiivka.
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 15 Φεβρουαρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν μια ουκρανική οχυρωμένη θέση νότια της Avdiivka που ήταν από καιρό ένας ρωσικός στόχος, και οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ευρέως ότι οι ρωσικές δυνάμεις ουσιαστικά περικύκλωσαν τις κοντινές ουκρανικές θέσεις νότια της Avdiivka.
Πρόσφατες γεωτοποθετημένες ρωσικές προόδους δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκοψαν τον τελευταίο δρόμο στην Avdiivka που συνδέει τη νότια και βόρεια Avdiivka, αλλά ο εκπρόσωπος της ουκρανικής ομάδας δυνάμεων Tavriisk Dmytro Lykhoviy δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν επί του παρόντος προετοιμασμένες δευτερεύουσες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) για να τροφοδοτήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στη νότια και ανατολική Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν δυτικά της Avdiivka σε μια προσπάθεια να κόψουν χωματόδρομους που χρησιμοποιούν οι ουκρανικές δυνάμεις για να τροφοδοτήσουν θέσεις στην Avdiivka από το Lastochkyne και το Sieverne (και τα δύο δυτικά της Avdiivka).
Ο Lykhoviy αναγνώρισε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρονται από απροσδιόριστες θέσεις στην περιοχή Avdiivka, αλλά δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν επίσης να ανακαταλαμβάνουν ορισμένες απροσδιόριστες θέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης