Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nabiullina (κεντρική τράπεζα Ρωσίας): Το β' 6μηνο του 2024 η μείωση επιτοκίων

Nabiullina (κεντρική τράπεζα Ρωσίας): Το β' 6μηνο του 2024 η μείωση επιτοκίων
H κεντρική τράπεζα της Ρωσίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 16%, επιλέγοντας αυτή τη φορά να κρατήσει στάση αναμονής μετά από πέντε διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων
Σχετικά Άρθρα
Μετά το β' εξάμηνο του 2024 «βλέπει» η κεντρική τραπεζίτης της Ρωσίας, Elvira Nabiullina, τις πρώτες μειώσεις επιτοκίων.
Ειδικότερα δήλωσε ότι ενώ υπάρχει «ευρύ φάσμα απόψεων» σχετικά με την πιθανή μείωση των επιτοκίων, τα περισσότερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πιστεύουν ότι αυτή θα συμβεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024.
Η ίδια τόνισε ότι, παρά τη διαπίστωση της επιβράδυνσης του πληθωρισμού, είναι ακόμη νωρίς για τέτοια βήματα. Η Nabiullina εξήγησε ότι «έχουν διαμορφωθεί σφιχτές νομισματικές συνθήκες. Υπό την επιρροή τους, η αποταμιευτική δραστηριότητα αυξάνεται, ενώ η πιστωτική δραστηριότητα σταδιακά περιορίζεται, με αποτέλεσμα ο ρυθμός αύξησης των τιμών να έχει αρχίσει να επιβραδύνεται».
Είπε επίσης ότι η επιλογή της αύξησης του επιτοκίου ήταν στο τραπέζι, «αλλά η συναίνεση ήταν να διατηρηθεί».
Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 16%, επιλέγοντας αυτή τη φορά να κρατήσει στάση αναμονής μετά από πέντε διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων από το καλοκαίρι στην προσπάθεια της να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης