Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος ικέτης η Ουκρανία - Lavrov (Ρωσία): Έθνος σε παρακμή, οι πιο φτωχοί της Ευρώπης

Παγκόσμιος ικέτης η Ουκρανία - Lavrov (Ρωσία): Έθνος σε παρακμή, οι πιο φτωχοί της Ευρώπης
Κάποια στιγμή οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ θα αποκατασταθούν, αλλά δεν ξέρω πότε είπε ο Ρ΄σωος ΥΠΕΞ
Η Ουκρανία έχει χάσει την οικονομική της ανεξαρτησία και έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο ικέτη υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, o οποίος υποστήριξε πως οι Ουκρανοί είναι ένα έθνος σε παρακμή και οι πιο φτωχοί στην Ευρώπη.
«Η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία με κάθε τρόπο για να συγκρατήσει τη Ρωσία και, όπως λένε, για να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία και να την εμποδίσει να παίξει τον ρόλο της στη διεθνή σκηνή» υποστήριξε ο Lavrov κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για τη 10ετή επέτειο από το πραξικόπημα στο Κίεβο.
«Το αποτέλεσμα ήταν η Ουκρανία, η οποία κληρονόμησε την πλουσιότερη βιομηχανική ικανότητα από τη Ρωσική Αυτοκρατορία και από τη Σοβιετική Ένωση, να έχει μετατραπεί ίσως στην πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης και, χωρίς υπερβολή, σε ένα έθνος σε παρακμή, ενώ η ηγεσία του Κιέβου είναι πλέον αναγνωρισμένη ως παγκόσμιος ικέτης» υποστήριξε ο Lavrov.

Πλύση εγκεφάλου για την ειρηνευτική φόρμουλα Zelensky

Όπως είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, η Δύση προσπαθεί να κάνει «πλύση εγκεφάλου» στις χώρες της παγκόσμιας πλειοψηφίας προσπαθώντας να τις πείσει να συμμετάσχουν στη «φόρμουλα ειρήνης» του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.
«Τώρα προσπαθούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου - δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη λέξη - σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που εκπροσωπούνται εδώ.
Χαιρόμαστε πολύ που σας βλέπουμε.
Προσπαθούν να σας κάνουν πλύση εγκεφάλου και να σας παρασύρουν να υποστηρίξετε τη «φόρμουλα ειρήνης» του Zelensky
Αυτή η φόρμουλα δεν αξίζει ούτε μια δεκάρα.
Είναι ξεκάθαρο σε όλους.
Όταν χώρες του παγκόσμιου Νότου και της παγκόσμιας Ανατολής παρασύρονται σε διασκέψεις που συγκαλούνται σε μια προσπάθεια να πιέσουν για αυτή τη «φόρμουλα ειρήνης», συχνά τους λένε: «Λοιπόν, εντάξει, καταλαβαίνουμε ότι δεν σας αρέσει. καταλαβαίνουμε ότι λέτε ότι είναι άσκοπο να συζητάμε οτιδήποτε χωρίς τη Ρωσία.
Απλώς θα υποστηρίξετε την επισιτιστική ασφάλεια και θα βάλετε την υπογραφή σας σε μία μόνο ρήτρα.
Αυτοί που το λένε αυτό είναι απατεώνες» είπε ο Lavrov.

Δεν ξέρουμε πότε θα αποκατασταθούν οι σχέσεις με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον Lavrov, κάποια στιγμή οι σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ θα αποκατασταθούν.
Όπως είπε, η Μόσχα έχει εξαντλήσει το απόθεμα… ευγενικών χειρονομιών προς τη Δύση και πλέον η εξομάλυνση των σχέσεων δεν εξαρτάται από τη ρωσική πλευρά.
«Οι σχέσεις θα αποκατασταθούν κάποια μέρα.
Το πότε θα συμβεί αυτό δεν εξαρτάται από εμάς.
Αυτό είναι δικό τους πρόβλημα» επισήμανε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης