Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 15 δισ η βοήθεια της Γερμανίας στην Ουκρανία το 2024 - Διμερής συμφωνία για ασφάλεια

Στα 15 δισ η βοήθεια της Γερμανίας στην Ουκρανία το 2024 - Διμερής συμφωνία για ασφάλεια
Η Γερμανία θα δώσει βοήθεια 15 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Κίεβο το 2024 υποστήριξε ο Scholz
Διαπραγματεύσεις που αφορούν τη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας δεν έχουν κανένα νόημα υποστήριξε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, ο οποίος ανακοίνωσε ότι εντός του 2024 η Γερμανία θα δώσει βοήθεια ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Όπως είπε ο Γερμανός καγκελάριος, βρίσκονται σε εξέλιξη διπλωματικές προσπάθειες για την Ουκρανία, αλλά αυτές δεν έχουν νόημα εάν αφορούν τη συνθηκολόγηση του Κιέβου.
«Οι διπλωματικές προσπάθειες έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό.
Γίνονται διαπραγματεύσεις στις οποίες συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλο τον κόσμο στο Νταβός, στην Τζέντα, στην Κοπεγχάγη και στη Μάλτα.
Φυσικά, η έκκληση για διαπραγματεύσεις από μόνη της δεν λύνει το πρόβλημα.
Εάν οι διαπραγματεύσεις σημαίνουν ότι η Ουκρανία πρέπει απλώς να συνθηκολογήσει, δεν έχουν νόημα» υποστήριξε ο Γερμανός καγκελάριος, τονίζοντας ότι η Ρωσία μπορεί βάλει τέλος σε αυτή τη σύγκρουση ανά πάσα στιγμή, εάν αποσύρει τα στρατεύματα της από την Ουκρανία.

 Βοήθεια 15 δισ ευρώ

Επιπλέον, ο Scholz είπε ότι η Γερμανία θα δώσει βοήθεια ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Κίεβο εντός του 2024, αναφέροντας πως από την έναρξη του πολέμου το Βερολίνο έχει διαθέσει περισσότερα από 27,8 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία.
Όπως είπε, το 2024 περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ θα αφορούν στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο ενώ άλλα 6 δισεκατομμύρια ευρώ θα προστεθούν τα επόμενα χρόνια.

Διμερής συμφωνία

Επιπλέον, ο καγκελάριος της Γερμανίας και ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky υπέγραψαν διμερή συμφωνία για τις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία.
«Η Ουκρανία και η Γερμανία, κατά την επίσκεψη του Ουκρανού Προέδρου Volodymyr Zelensky στο Βερολίνο, υπέγραψαν διμερή συμφωνία για τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας σε συνέχιση της δήλωσης της G7 για τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία» αναφέρουν ουκρανικά ΜΜΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης