Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το «φάντασμα» του Trump στη διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια

Το «φάντασμα» του Trump στη διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
Στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου θα μιλήσουν ο Zelenskyy, ο Blinken και ο Scholz
Με το όνομα «Νταβός της Άμυνας», η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου συγκεντρώνει φέτος περίπου 60 αρχηγούς κρατών και πάνω από 85 κυβερνητικούς αξιωματούχους για τρεις ημέρες για να συζητήσουν τρέχοντα και μελλοντικά ζητήματα παγκόσμιας ασφάλειας.
Στο επίκεντρο αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι οι συνεχιζόμενοι πόλεμοι στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή — και οι πιθανοί δρόμοι για επίλυση.
Η αύξηση των εντάσεων στον Ινδο-Ειρηνικό, η επέκταση του ΝΑΤΟ και η πιθανή επιστροφή του Donald Trump στον Λευκό Οίκο αναμένεται επίσης να είναι ψηλά στην ατζέντα.
Το φάντασμα μιας δεύτερης προεδρίας Trump διαφαίνεται μεγάλο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αφού είπε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι θα ενθαρρύνει τη Ρωσία να κάνει «ό,τι διάολο θέλει» με τα μέλη του ΝΑΤΟ που αποτυγχάνουν να επιτύχουν τον στόχο αμυντικών δαπανών τους 2%.
Ωστόσο, η υποστήριξη του Trump προς το Κρεμλίνο φαινομενικά απορρίφθηκε την Τετάρτη όταν ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είπε ότι θα προτιμούσε έναν «πιο προβλέψιμο» Πρόεδρο Joe Biden για να κερδίσει τις εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ.

Θα μιλήσουν ο Zelenskyy, ο Blinken και ο Scholz

Μεταξύ των αντιπροσώπων ανώτατου επιπέδου που πρόκειται να μιλήσουν είναι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy, ο οποίος θα συνεχίσει την εκστρατεία του για πρόσθετη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη καθώς η ευρείας κλίμακας επίθεση της Ρωσίας εισέρχεται στον τρίτο χρόνο της.
Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Isaac Herzog και ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Mohammad Shtayyeh θα μιλήσουν επίσης στη διάσκεψη καθώς ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς κλιμακώνεται περαιτέρω, συνεχίζοντας να καταστρέφει τη Γάζα.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi, ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris θα είναι μεταξύ των άλλων σημαντικών πολιτικών προσώπων που θα παρευρεθούν.
Ως εκ τούτου, η ασφάλεια έχει ενισχυθεί σε όλη την πόλη, με 5.000 επιπλέον αστυνομικούς που έχουν αναπτυχθεί για να καλύψουν την εκδήλωση και οχήματα ενίσχυσης ορατά στις περισσότερες μεγάλες οδούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης