Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική υπεροχή: Ανώτερα τα άρματα μάχης T-80BVM από τα αμερικάνικα Abrams

Ρωσική υπεροχή: Ανώτερα τα άρματα μάχης T-80BVM από τα αμερικάνικα Abrams
Το T-80 έχει πολύ καλύτερη αναλογία ισχύος προς βάρος και πυροβόλο μεγαλύτερου διαμετρήματος υποστηρίζει το Military Watch Magazine
Τα ρωσικά άρματα μάχης T-80BVM είναι ανώτερα από τα αντίστοιχα αμερικανικά Abrams σε πολλούς δείκτες υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το Military Watch Magazine.
«Όντας ένα πολύ μικρότερο τανκ από το Abrams, το T-80 έχει πολύ καλύτερη αναλογία ισχύος προς βάρος, αλλά ταυτόχρονα έχει ένα πυροβόλο μεγαλύτερου διαμετρήματος
Επιπλέον, το T-80BVM διαθέτει έναν ισχυρό κινητήρα αεριοστροβίλου, ο οποίος παρέχει στο άρμα καλή ικανότητα ελιγμών σε ακραίες καιρικές συνθήκες» τονίζει το δημοσίευμα.
Είναι αξιοσημείωτο, αναφέρει το δημοσίευμα, πως η Ρωσία έχει καταφέρει να εκσυγχρονίσει σημαντικό μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού της από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Τι λένε οι Ρώσοι

Στις αρχές Ιανουαρίου, ο διοικητής μιας μονάδας αρμάτων μάχης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων υποστήριξε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι τα εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης T-80BVM έφτασαν για πρώτη φορά σε μονάδες του ρωσικού στρατού στην κατεύθυνση της Zaporizhia.
Όπως είπε, το άρμα μάχης έχει μια σειρά από νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά που το καθιστούν πολύ αποτελεσματικό στο πεδίο της μάχης.
Το τανκ είναι εξοπλισμένο με ένα νέο σύστημα επικοινωνίας που παρέχει αξιόπιστο σήμα σε απόσταση έως και δέκα χιλιομέτρων, διαθέτει ενισχυμένη προστασία και μια σειρά από άλλες καινοτομίες.
Επιπλέον, ο Ρώσος διοικητής υπογράμμισε ότι στο άρμα είναι εγκατεστημένες πρόσθετες μονάδες θωράκισης, οι οποίες μπορούν να αντέξουν χτυπήματα από drones FPV και από αντιαρματικές ρουκέτες τύπου ATGM και RPG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης