Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Εξοργισμένος ο ΥΠΕΞ με αξιωματούχο του ΟΗΕ που δήλωσε ότι η Hamas «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση»

Ισραήλ: Εξοργισμένος ο ΥΠΕΞ με αξιωματούχο του ΟΗΕ που δήλωσε ότι η Hamas «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση»
«Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά πολιτικό κίνημα»
Σχετικά Άρθρα
Την οργισμένη αντίδραση Ισραηλινών πολιτικών προκάλεσε αναφορά του επικεφαλής της υπηρεσίας ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ, Martin Griffiths, ο οποίος είπε σε συνέντευξή του ότι η Hamas «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά πολιτικό κίνημα».
«Ντροπή του», έγραψε στο Χ ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Israel Katz, με την ανάρτησή του να συνοδεύεται από στιγμιότυπο της συνέντευξης του Martin Griffiths στο βρετανικό δίκτυο Sky News. Ο Israel Katz αποκάλεσε τη Hamas μια «ναζιστική οργάνωση».
Ο κ. Griffiths, επικεφαλής της υπηρεσίας ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ, που κατέχει τη θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα, ανέφερε χθες 14/2 σε συνέντευξή του στο Sky News «Η Hamas δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση για εμάς φυσικά, όπως γνωρίζετε. Είναι ένα πολιτικό κίνημα».
Ο κ. Griffiths, ο οποίος μίλησε για την πολυετή εμπειρία του στην Καμπότζη και τη Συρία, περιέγραψε την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας ως τη χειρότερη που έχει δει. «Ο λόγος που είπα ότι η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι η χειρότερη, ήταν επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούν να δραπετεύσουν. Είναι αποκλεισμένοι», είπε.
Ερωτηθείς για το σχέδιο του Ισραήλ να εξαλείψει τη Hamas, τόνισε ότι θα είναι «πολύ δύσκολο να εξαλείψει αυτές τις οργανώσεις χωρίς μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων που να περιλαμβάνει τις βλέψεις τους».
Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Gilad Erdan, έγραψε στο X: «Η στάση του ΟΗΕ υπέρ της Χαμάς αποκαλύπτεται επιτέλους σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση».
Ο ίδιος περιέγραψε τον ΟΗΕ ως «έναν οργανισμό που δικαιολογεί τον τρόμο, προωθεί τη Hamas, κατηγορεί τα θύματα, που έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας» και κατηγόρησε τον Martin Griffiths ως «συνεργάτη της τρομοκρατίας». Υπενθυμίζεται ότι ΗΠΑ και ΕΕ χαρακτηρίζουν τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης