Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Καμία συμπάθεια για τους Ναζί και τους Ουκρανούς Νεοναζί δεν υπάρχει στη Ρωσία

Putin: Καμία συμπάθεια για τους Ναζί και τους Ουκρανούς Νεοναζί δεν υπάρχει στη Ρωσία
Ο Putin τόνισε ότι οι πολιτικοί με αντιρωσικό πνεύμα άρπαξαν την εξουσία στην Ουκρανία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης
Σχετικά Άρθρα
«Δεν υπάρχει καμία συμπάθεια για τους Ναζί στη Ρωσία και δεν θα υπάρξει», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε συνομιλία με εργάτες στο εργοστάσιο κατά την επίσκεψή του στον γίγαντα της βαριάς βιομηχανίας Uralvagonzavod.
«Δεν υπήρξε ποτέ καμία συμπάθεια για τους Ναζί στη Ρωσία. Ούτε θα υπάρξει», είπε.
Ο Putin σημείωσε ότι οι πολιτικοί με αντιρωσικό πνεύμα άρπαξαν την εξουσία στην Ουκρανία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης «επειδή συμπεριφέρθηκαν με θράσος και είχαν υποστήριξη από το εξωτερικό, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, φυσικά».
«Λοιπόν, αυτός είναι ο λόγος που όλα έγιναν όπως έγιναν.
Όσοι συνεργάστηκαν κάποτε με τους Ναζί και παρέμειναν σε αυτές τις θέσεις, τώρα κάνουν το ίδιο», δήλωσε.

Η ουκρανική ηγεσία δοξάζει τους Ναζί

Ο Ρώσος ηγέτης εξήγησε γιατί ο Badera, ο Shukhevich και άλλες παρόμοιες προσωπικότητες δοξάζονται στην Ουκρανία.
«Συνεργάστηκαν με φασίστες, με Ναζί, με τον Hitler και με τους χιτλερικούς, γιατί ο πραγματικός τους στόχος ήταν η ανεξαρτησία της Ουκρανίας.
Τότε οι Ναζί άρχισαν να τους διώκουν», είπε ο Putin.
«Άρχισαν να διώκονται όχι επειδή εγκατέλειψαν τις απόψεις τους, αλλά επειδή αποφάσισαν να πάνε όπου φυσάει ο άνεμος, κατάλαβαν ότι η Γερμανία έχανε τον πόλεμο.
Άρχισαν λοιπόν να προσπαθούν να δημιουργήσουν σχέσεις με τους συμμάχους στη Δύση», είπε.

Οι σημερινοί απόγονοί τους στην Ουκρανία

«Ήταν Ναζί όλη την εποχή και παρέμειναν Ναζί.
Αλλά οι απόγονοί τους - οι νεοναζί - είναι απολύτως πανομοιότυποι με αυτούς που πολεμήσαμε κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου», είπε ο Ρώσος ηγέτης.
Ο Putin τόνισε ότι «αν σήμερα κάποιος μιλάει από τις ίδιες θέσεις, ήδη με ευρύτερους όρους, είναι άνθρωποι που προδίδουν τους πατεράδες, τους παππούδες, τους προπάππους τους, αυτούς που πολέμησαν πραγματικά τον ναζισμό».
«Τώρα παρατάσσονται σύμφωνα με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση.
Το βρίσκουν πιο ωφέλιμο έτσι. Κοιτάζουν αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία» είπε, τονίζοντας ότι η Ουκρανία κυβερνάται από αυτούς που «με διάφορα μέσα, συμπεριλαμβανομένης της περίπλοκης πλύσης εγκεφάλου μεγάλων ομάδων του πληθυσμού, φυτεύτηκαν εκεί για να αναλάβουν καίριες θέσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης