Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ερυθρά Θάλασσα: Νέα πυραυλική επίθεση σε δυτικό πλοίο στα ανοιχτά της Υεμένης - Μαίνονται οι επιθέσεις των Houthis

Ερυθρά Θάλασσα: Νέα πυραυλική επίθεση σε δυτικό πλοίο στα ανοιχτά της Υεμένης - Μαίνονται οι επιθέσεις των Houthis
«Ο καπετάνιος ανέφερε μια έκρηξη πλησίον του πλοίου» στα ανατολικά της πόλης Άντεν, ανακοίνωσε η UKMTO
Έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε πλοίο στα ανοικτά των ακτών της νότιας Υεμένης σήμερα (15/2), ανέφερε η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO), προσθέτοντας ότι το πλήρωμα του πλοίου είναι ασφαλές.
«Ο καπετάνιος ανέφερε μια έκρηξη πλησίον του πλοίου» στα ανατολικά της πόλης Άντεν, ανακοίνωσε η UKMTO, προσθέτοντας ότι το πλοίο κατευθυνόταν προς το επόμενο λιμάνι κατάπλου.
Η εταιρεία Ambrey για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ανέφερε ότι ένα βλήμα ανατινάχθηκε σε απόσταση 100 ναυτικών μιλίων από το πλοίο, αλλά δεν το χτύπησε.


Οι Houthis στοχοποιούν εμπορικά σκάφη με drones και πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα από τα μέσα Νοεμβρίου, κάνοντας λόγο για ενέργειες στις οποίες προβαίνουν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στον πόλεμό τους στη Γάζα κατά του Ισραήλ.

Απτόητοι οι Houthis παρά τις δυτικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Houthis της Υεμένης θα συνεχίσουν τις επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους όσο το Ισραήλ συνεχίζει να διαπράττει “εγκλήματα” εις βάρος τους, όπως δήλωσε σήμερα ο ηγέτης τους.
“Οι επιχειρήσεις μας έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον εχθρό κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία και πραγματικό θρίαμβο”, είπε ο al-Houthi σε τηλεοπτικό διάγγελμα.
Είπε πως η οργάνωση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους παρά τα πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας σε στόχους των Houthis στην Υεμένη σε αντίποινα για τις επιθέσεις της σιιτικής οργάνωσης στη διεθνή ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα.
Οι επιθέσεις στην Ευθρά Θάλασσα έχουν διαταράξει την παγκόσμια ναυσιπλοΐα και έχουν αναγκάσει εταιρίες να αναδρομολογήσουν τα πλοία τους σε μεγαλύτερες και ακριβότερες διαδρομές γύρω από τη νότια Αφρική ενώ έχουν προκαλέσει φόβους για επέκταση του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς και αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης