Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεαλιστής Fico (Πρωθυπουργός Σλοβακίας): Απολύτως αφελής όποιος πιστεύει ότι η Ρωσία θα εγκαταλείψει το Donbass και την Κριμαία

Ρεαλιστής Fico (Πρωθυπουργός Σλοβακίας): Απολύτως αφελής όποιος πιστεύει ότι η Ρωσία θα εγκαταλείψει το Donbass και την Κριμαία
«Πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα που ισχύει», είπε ο Fico
Η σκέψη και μόνο ότι η Ρωσία θα εγκαταλείψει το Donbass και την Κριμαία είναι «απολύτως μη ρεαλιστική», δήλωσε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Robert Fico.
«Αν κάποιος πιστεύει ότι η μόνη λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία είναι πως οι Ρώσοι θα επιστρέψουν στα σύνορα όπου βρίσκονταν πριν από την κλιμάκωση της σύγκρουσης τον Φεβρουάριο του 2022 και θα φύγουν από την Κριμαία, είναι απολύτως μη ρεαλιστής.
Πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα που ισχύει», είπε ο Fico σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο hlavnespravy.sk.
«Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι οι Ρώσοι θα φύγουν από το Donetsk και το Lugansk, είναι αφελές να πιστεύουμε ότι οι Ρώσοι θα φύγουν από την Κριμαία», τόνισε.
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Θέλω πραγματικά να τελειώσει αυτός ο πόλεμος. Διαφορετικά θα δούμε μεγάλο αριθμό απωλειών και από τις δύο πλευρές», σημείωσε.
«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα είναι η ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά θα έρθει και θα είναι επώδυνη», επεσήμανε.
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είναι αντίθετος με την αποστολή όπλων από τη Δύση στις αρχές του Κιέβου.
Σύμφωνα με τον Fico, η στρατιωτική βοήθεια θα κλιμακώσει την κατάσταση.
Την ίδια στιγμή  τάσσεται υπέρ της παροχής στην Ουκρανία σημαντικής ανθρωπιστικής βοήθειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης