Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραχυκύκλωσε και πάλι η Ευρώπη - Το παιχνίδι του Putin στον Biden και το νέο εμπόδιο Orban στην Ουκρανία

Βραχυκύκλωσε και πάλι η Ευρώπη - Το παιχνίδι του Putin στον Biden και το νέο εμπόδιο Orban στην Ουκρανία
Η Ουγγαρία και ο Πρωθυπουργός της Viktor Orban έχουν επανειλημμένα επιβραδύνει ή αμβλύνει τα μέτρα της ΕΕ που αποσκοπούν στην τιμωρία της Ρωσίας ή στην παροχή βοήθειας στην Ουκρανία
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε χθες το βράδυ ότι προτιμά τον Joe Biden από τον Donald Trump ως Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ο Biden ήταν «πιο έμπειρος, προβλέψιμος, ένας παλιός πολιτικός», είπε ο Putin στην κρατική τηλεόραση.
Λογικό… αφού εάν υποστήριζε ανοιχτά τον Trump δεν αποκλείεται να του έκανε κακό στην παρούσα, αφού το αντιρωσικό αίσθημα στις ΗΠΑ είναι υψηλό.
Γι' αυτό και ο πρώην επικεφαλής των ΗΠΑ Trump δέχθηκε ως κομπλιμέντο τα λόγια του Ρώσου προέδρου Putin για το ποιος είναι καλύτερος για τη Μόσχα από τους πιθανούς Αμερικανούς ηγέτες.
Όλοι κατάλαβαν το παίγνιο του Putin, όπως και του Viktor Orban, ο οποίος υποβάλει σε συνεχή déjà vu τους διπλωμάτες της ΕΕ.
Η Ουγγαρία για άλλη μια φορά εμπόδισε την πρόοδο στα μέτρα που στοχεύουν να βοηθήσουν την άμυνα της Ουκρανίας ενάντια στη Ρωσία.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ουγγαρία έχει μπλοκάρει την έγκριση του τελευταίου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ κατά της Μόσχας, αυτή τη φορά όχι λόγω της αντίθεσης στα μέτρα που στοχεύουν τη Ρωσία.
Η Ουγγαρία ήταν η μόνη που αρνήθηκε να υπογράψει το πακέτο κυρώσεων, το οποίο στοχεύει σχεδόν 200 άτομα και οντότητες από τη Ρωσία, την Κίνα και άλλες χώρες που θεωρείται ότι βοηθούν την πολεμική προσπάθεια της Μόσχας.
«Οι Ούγγροι δεν συμφώνησαν λόγω κινεζικών εταιρειών», είπε ένας από τους αξιωματούχους στους FT.
Η Ουγγαρία και ο Πρωθυπουργός της Viktor Orban έχουν επανειλημμένα επιβραδύνει ή αμβλύνει τα μέτρα της ΕΕ που αποσκοπούν στην τιμωρία της Ρωσίας ή στην παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.
Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, δήλωσαν αξιωματούχοι, και πιθανότατα θα συζητηθούν από τους υπουργούς των κρατών μελών σε συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα.
Οι υποστηρικτές του πακέτου κυρώσεων ελπίζουν να έχουν συμφωνία μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να τηρηθεί η προθεσμία της επετείου της 24ης Φεβρουαρίου.

Bloomberg: Ο Trump, εάν επανεκλεγεί, θα ωθήσει την Ουκρανία να διαπραγματευτεί ειρήνη με την Ρωσία

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump, εάν επανεκλεγεί, θα πιέσει το Κίεβο να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές.
«Ο Trump σκέφτεται να... σπρώξει την Ουκρανία σε διαπραγματεύσεις για να σταματήσει τον πόλεμο με τη Ρωσία εάν επιστρέψει στην εξουσία το 2025», γράφει το Bloomberg.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι σύμβουλοι του Trump συζητούν το ενδεχόμενο οργάνωσης διαπραγματεύσεων με τη συμμετοχή του Zelensky και του Ρώσου προέδρου Putin αμέσως μετά την επιστροφή του στην εξουσία.
Ένας σύμβουλος του Trump είπε στο Bloomberg ότι η απειλή της περικοπής της στρατιωτικής βοήθειας θα μπορούσε να ωθήσει την Ουκρανία σε διαπραγματεύσεις, ενώ η αύξησή της θα κινδύνευε μόνο να προκαλέσει τη Ρωσία.
Επιπλέον, το περιβάλλον του Trump συζητά μια πρόταση για μεταρρύθμιση του ΝΑΤΟ έτσι ώστε το άρθρο 5 του καταστατικού συλλογικής άμυνας του οργανισμού να εφαρμόζεται μόνο σε χώρες μέλη που πληρούν τους στόχους συνεισφοράς για αυτούς τους σκοπούς.
Νωρίτερα, ο Putin σημείωσε σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson ότι οι δυτικές χώρες άρχισαν να συνειδητοποιούν την αδυναμία να πλήξουν μέσω στρατηγικής ήττας την Ρωσία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, θα πρέπει να σκεφτούν τα επόμενα βήματά τους.
Πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένος ότι είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας - αργά ή γρήγορα η Ρωσία και η Ουκρανία θα έρθουν σε συμφωνία και οι σχέσεις μεταξύ των αδελφικών λαών θα αποκατασταθούν.

Trump (Υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Θεωρώ τα λόγια του Putin για το πρόσωπο μου ως κομπλιμέντο

Ο πρώην επικεφαλής των ΗΠΑ Trump δέχθηκε ως κομπλιμέντο τα λόγια του Ρώσου προέδρου Putin για το ποιος είναι καλύτερος για τη Μόσχα από τους πιθανούς Αμερικανούς ηγέτες.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το ποιος είναι καλύτερος για τη Ρωσία από τους πιθανούς ηγέτες των ΗΠΑ - τον σημερινό Πρόεδρο Biden ή τον πρώην Πρόεδρο Trump - απάντησε o Biden, επειδή είναι πιο έμπειρος και προβλέψιμος.
«Είναι ένα κομπλιμέντο.
Πολλοί θα πουν ότι είναι πολύ κακό.
Καθόλου - είναι καλό» τόνισε ο Trump κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε υποστηρικτές του στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας.
Σύμφωνα με τον Trump, κατάφερε να «σταματήσει το Nord Stream 2».
Επιπλέον, όπως πιστεύει ο πρώην πρόεδρος, ο Biden είναι προτιμότερος από τη Ρωσία, αφού «θα δώσει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας ως δώρο».
«Ο μόνος πρόεδρος από τους πέντε τελευταίους που δεν έδωσε τίποτα στη Ρωσία είναι γνωστός ως πρόεδρος Trump», πρόσθεσε ο πρώην Αμερικανός ηγέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης