Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεσαίωνας στο Καζακστάν: Πανεπιστήμιο έβγαλε στη φόρα τα στοιχεία φοιτητριών που είναι... παρθένες - Διέρρευσαν γυναικολογικές εξετάσεις

Μεσαίωνας στο Καζακστάν: Πανεπιστήμιο έβγαλε στη φόρα τα στοιχεία φοιτητριών που είναι... παρθένες - Διέρρευσαν γυναικολογικές εξετάσεις
Οι πληροφορίες για το αν οι συγκεκριμένες φοιτήτριες από το Καζακστάν είναι παρθένες δημοσιεύτηκε στα social media σύμφωνα με τη «Daily Mail»
Από ένα μεγάλο σκάνδαλο συνταράσσεται το Καζακστάν, καθώς ένα πανεπιστήμιο έβγαλε κατά λάθος στη φόρα ποιες από τις φοιτήτριές του είναι παρθένες.
Οι πληροφορίες για το αν οι συγκεκριμένες φοιτήτριες από το Καζακστάν είναι παρθένες δημοσιεύτηκε στα social media σύμφωνα με τη «Daily Mail».
Το ερώτημα είναι γιατί οι γιατροί οι οποίοι έχουν συνεργασία με το Εθνικό Πανεπιστήμιο Al-Farabi του Καζακστάν στο Αλμάτι μάζεψαν αυτές τις πληροφορίες για τις φοιτήτριες.
Πρόκειται για δεδομένα φοιτητριών 17-21 ετών που υποβλήθηκαν σε προσωπικές γυναικολογικές εξετάσεις στο ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου και τα αποτελέσματα αυτών ήταν που διέρρευσαν. Στο διαδίκτυο διέρρευσαν ονόματα, ηλικίες και αριθμοί τηλεφώνων για τουλάχιστον 190 φοιτήτριες, οι οποίες είναι παρθένες, και σε αυτά έχουν πρόσβαση οι καθηγητές τους και άλλοι φοιτητές.
«Τα στοιχεία που διέρρευσαν περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα μιας γυναικολογικής εξέτασης, σημειώνοντας αν η ασθενής ήταν παρθένα», αναφέρεται στα ρεπορτάζ.
Υπουργός στο Καζακστάν ανέφερε χαρακτηριστικά… «Η διαρροή προσωπικών δεδομένων, ιδίως ιατρικής φύσης, αποτελεί παραβίαση. Ανέλαβα τον έλεγχο αυτού του θέματος, διότι εδώ υπάρχει άμεση παραβίαση. Οι υπεύθυνοι θα αντιμετωπίσουν ποινή σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μας».
122.PNG


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης