Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Δύση απειλεί με τιμωρία τους... απείθαρχους - Οι πρωτοβουλίες της Ρωσίας στις BRICS

H Δύση απειλεί με τιμωρία τους... απείθαρχους - Οι πρωτοβουλίες της Ρωσίας στις BRICS
Τι καταγγέλλει ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov σε άρθρο του στο Newsweek
Οι δυτικές χώρες είναι έτοιμες να αγνοήσουν το διεθνές δίκαιο προκειμένου να τιμωρήσουν τους ανεπαρκώς πιστούς εταίρους, καταγγέλλει ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov σε άρθρο του στο Newsweek, ο οποίος παρουσιάζει τις πρωτοβουλίες της ρωσικής προεδρίας στις BRICS, όσον αφορά την οικονομία.
"Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι στο να ενώσουμε τους πόρους μας για να σχεδιάσουμε νέα χρηματοπιστωτικά μέσα ανεξάρτητα από τις πολιτικές τάσεις στην Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες ή το Λονδίνο, όπου οι αρχές είναι έτοιμες να αγνοήσουν τις εθνικές νομοθετικές διατάξεις και τα αξιώματα του διεθνούς δικαίου, προκειμένου να τιμωρήσουν τους ανεπαρκώς πιστούς εταίρους.
Είναι απαράδεκτο όταν το βάρος του χρέους των αναπτυσσόμενων χωρών (ή μάλλον, η ικανότητά τους να βγουν από την παγίδα χρέους στην οποία εξαναγκάστηκαν επί δεκαετίες) βρίσκεται στο "έλεος" των κεντρικών τραπεζών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης ", επισήμανε ο Antonov σε άρθρο σχετικά με τις προτεραιότητες της ρωσικής προεδρίας στις BRICS.

Απειλές της Δύσης, πρωτοβουλίες της Ρωσίας

Ο Ρώσος διπλωμάτης σημείωσε ότι μια κατάσταση κατά την οποία μερικές χώρες αισθάνονται ότι έχουν το δικαίωμα να υπαγορεύουν τη θέλησή τους στους άλλους, "απειλώντας να αποκόψουν την πρόσβαση στις παγκόσμιες οικονομικές διαδικασίες", να δημεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να καταστρέψουν [την] ευημερία των απλών πολιτών, είναι "θεμελιωδώς λανθασμένη και ασυμβίβαστη με τις επικρατούσες τάσεις".
Ο Antonov επεσήμανε επίσης ότι όλες οι δυσκολίες στη χρήση των εθνικών νομισμάτων μπορούν να επιλυθούν "εάν υπάρχει βούληση".
Η αύξηση της χρήσης των εθνικών νομισμάτων - όπως τα ρενμίνμπι, τα ρούβλια, οι ρουπίες, τα ντιρχάμ ή άλλα - στις αμοιβαίες συναλλαγές θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην πρόοδο της ανεξάρτητης υποδομής πληρωμών και σε μικρότερα τέλη συναλλαγών.
Αυτός είναι ένας κλασικός κανόνας της ελεύθερης αγοράς, τον οποίο οι δυτικοί εταίροι προσπαθούν όλο και περισσότερο να χειραγωγήσουν", τόνισε.
"Φαίνεται ότι δεν συνειδητοποιούν ότι με τις ατελείωτες κυρώσεις και τις απειλές για "δήθεν νόμιμη" κατάσχεση των συναλλαγματικών αποθεμάτων σκάβουν τον εαυτό τους σε μια βαθύτερη τρύπα", κατέληξε ο Antonov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης