Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εάν οι ΗΠΑ φύγουν από το ΝΑΤΟ, θα χάσουν το status της υπερδύναμης - Πολλά κράτη πιο κοντά σε Ρωσία, Κίνα

Εάν οι ΗΠΑ φύγουν από το ΝΑΤΟ, θα χάσουν το status της υπερδύναμης - Πολλά κράτη πιο κοντά σε Ρωσία, Κίνα
Η Ουάσινγκτον θα χάσει την πρόσβαση σε πολλές στρατιωτικές βάσεις ανά τον κόσμο αναφέρει το The National Interest
Οι ΗΠΑ θα χάσουν το καθεστώς της υπερδύναμης, εάν φύγουν από το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ο στρατιωτικός αναλυτής Peter Suchiu σε άρθρο του στο The National Interest.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν ο Donald Trump έρθει στην εξουσία και εάν εφαρμόσει ένα σχέδιο αποχώρησης των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, τότε οι ΗΠΑ θα χάσουν το status της υπερδύναμης.
«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποχωρήσουν από το ΝΑΤΟ, πιθανότατα δεν θα διατηρήσουν την παρουσία τους στην Ευρώπη, την Αφρική ή τη Μέση Ανατολή.
Πολλές χώρες θα πλησιάσουν τη Ρωσία και την Κίνα» αναφέρει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες, οι σημερινοί εταίροι των ΗΠΑ δεν θα μπορούν πλέον να βασίζονται σε αυτές.
«Επομένως, η Ουάσινγκτον θα χάσει την πρόσβαση σε πολλές στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο.
Η Αμερική μπορεί να επιβιώσει χωρίς τον υπόλοιπο κόσμο.
Πέρα από το ότι θα χάσουμε την πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά και μπορεί να αντιμετωπίσουμε κυρώσεις από τις υπερδυνάμεις Κίνα και Ρωσία» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος Trump έχει εκφράσει επανειλημμένα τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι τα υπόλοιπα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ δεν συμμετέχουν με το ίδιο – αναλογικά – οικονομικό μερίδιο στις δαπάνες της Συμμαχίας.
Πρόσφατα μάλιστα σε μια συγκέντρωση υποστηρικτών του στη Νότια Καρολίνα, υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης προεδρικής του θητείας, ο επικεφαλής μιας ανώνυμης «μεγάλης χώρας» του ΝΑΤΟ, τον ρώτησε εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρείχαν προστασία στη συμμαχία σε περίπτωση «επίθεσης» από τη Ρωσία, με τον Trump να λέει ότι του απάντησε, πως δεν θα το έκανε αυτό, αφού τα άλλα μέλη της συμμαχίας δεν διέθεσαν αρκετά κονδύλια για την άμυνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης