Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais (Ισπανικό ΜΜΕ): Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να ανοίξει νέο κέντρο εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

El Pais (Ισπανικό ΜΜΕ): Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να ανοίξει νέο κέντρο εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
To κέντρο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει το Κίεβο όχι μόνο να πραγματοποιήσει στρατιωτική εκπαίδευση αλλά και να διδάξει στρατηγικές στρατιωτικής διαχείρισης
Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να ανοίξει ένα κέντρο για την εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σχεδιασμένο για να βοηθήσει την Ουκρανία να προχωρήσει σε «πλήρη συμβατότητα» με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Pais, επικαλούμενη διπλωμάτες.
«Το νέο έργο, το οποίο θα συμπληρώσει την εκπαιδευτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης... έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει το Κίεβο όχι μόνο να πραγματοποιήσει στρατιωτική εκπαίδευση για το στρατιωτικό του προσωπικό, αλλά και να τους διδάξει στρατηγικές στρατιωτικής διαχείρισης», σημειώνει η εφημερίδα.
Σύμφωνα με την Pais, το έργο θα πραγματοποιηθεί για να βοηθήσει τις δυνάμεις της Ουκρανίας να φτάσουν τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.
Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα συντάξουν «λεπτομέρειες του έργου» κατά τις συναντήσεις τους στις Βρυξέλλες, το οποίο είναι πιθανό να λάβει την τελική έγκριση στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο.
«Οι σύμμαχοι της στρατιωτικής οργάνωσης συζητούν επί του παρόντος πώς θα χρηματοδοτηθεί το νέο κέντρο (είτε μέσω γενικών λογαριασμών του ΝΑΤΟ είτε με τη μορφή ταμείου προϋπολογισμού), τι είδους εκπαιδευτές θα πρέπει να προσελκύονται ή προσωπικό που αποστέλλεται από μέλη της συμμαχίας για μικρότερο χρονικό διάστημα», ανέφεραν στην εφημερίδα διπλωματικές πηγές που γνωρίζουν τις εσωτερικές διαπραγματεύσεις.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι το νέο εξειδικευμένο κέντρο θα παρέχει εκπαίδευση για να βοηθήσει την Ουκρανία να προχωρήσει προς την «πλήρη συμβατότητα» με το ΝΑΤΟ και να υιοθετήσει τα δόγματα και τα πρότυπα της συμμαχίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δημιουργία ενός νέου κέντρου εκπαίδευσης για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εισάγει ένα «νέο στοιχείο» στις σχέσεις μεταξύ ΝΑΤΟ και Κιέβου.
Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία ανακοίνωσε μια άνευ προηγουμένου δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στα δυτικά της σύνορα.
Το ΝΑΤΟ επεκτείνει τις πρωτοβουλίες και το αποκαλεί «αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης