Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ο Trump, εάν επανεκλεγεί, θα ωθήσει την Ουκρανία να διαπραγματευτεί ειρήνη με την Ρωσία

Bloomberg: Ο Trump, εάν επανεκλεγεί, θα ωθήσει την Ουκρανία να διαπραγματευτεί ειρήνη με την Ρωσία
Οι σύμβουλοι του Trump συζητούν το ενδεχόμενο οργάνωσης διαπραγματεύσεων με τη συμμετοχή του Zelensky και του Ρώσου προέδρου Putin
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump, εάν επανεκλεγεί, θα πιέσει το Κίεβο να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές.
«Ο Trump σκέφτεται να... σπρώξει την Ουκρανία σε διαπραγματεύσεις για να σταματήσει τον πόλεμο με τη Ρωσία εάν επιστρέψει στην εξουσία το 2025», γράφει το Bloomberg.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι σύμβουλοι του Trump συζητούν το ενδεχόμενο οργάνωσης διαπραγματεύσεων με τη συμμετοχή του Zelensky και του Ρώσου προέδρου Putin αμέσως μετά την επιστροφή του στην εξουσία.
Ένας σύμβουλος του Trump είπε στο Bloomberg ότι η απειλή της περικοπής της στρατιωτικής βοήθειας θα μπορούσε να ωθήσει την Ουκρανία σε διαπραγματεύσεις, ενώ η αύξησή της θα κινδύνευε μόνο να προκαλέσει τη Ρωσία.
Επιπλέον, το περιβάλλον του Trump συζητά μια πρόταση για μεταρρύθμιση του ΝΑΤΟ έτσι ώστε το άρθρο 5 του καταστατικού συλλογικής άμυνας του οργανισμού να εφαρμόζεται μόνο σε χώρες μέλη που πληρούν τους στόχους συνεισφοράς για αυτούς τους σκοπούς.
Νωρίτερα, ο Putin σημείωσε σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson ότι οι δυτικές χώρες άρχισαν να συνειδητοποιούν την αδυναμία να πλήξουν μέσω στρατηγικής ήττας την Ρωσία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, θα πρέπει να σκεφτούν τα επόμενα βήματά τους.
Πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένος ότι είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας - αργά ή γρήγορα η Ρωσία και η Ουκρανία θα έρθουν σε συμφωνία και οι σχέσεις μεταξύ των αδελφικών λαών θα αποκατασταθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης