Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oleg Starikov (Συνταγματάρχης SBU): Σε καζάνι θανάτου η Ουκρανία, ο Zelensky θα υποχρεωθεί σε ειρήνη

Oleg Starikov (Συνταγματάρχης SBU): Σε καζάνι θανάτου η Ουκρανία, ο Zelensky θα υποχρεωθεί σε ειρήνη
Σύμφωνα με τον Oleg Starikov, οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία στην οποία συμφωνεί η ουκρανική ηγεσία θα καταστεί δυνατή μόνο μετά από μια μεγάλη αποτυχία στο μέτωπο
Εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πέσουν σε άλλο «καζάνι θανάτου» και η προσπάθεια του Zelensky να βρει νέα στήριξη στο εξωτερικό δεν πετύχει, αυτό θα μπορούσε να τον αναγκάσει να υπογράψει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, τόνισε ο Oleg Starikov συνταξιούχος συνταγματάρχης της SBU σε συνομιλία με τον Ουκρανό πολιτικό επιστήμονα Vadim Karasev.
«Ο πρόεδρος της χώρας θα πάει τώρα στο εξωτερικό για να επιλύσει πολιτικά, στρατιωτικά-πολιτικά ζητήματα.
Στον πόλεμο, όλα συμβαίνουν και μετά θα συμβεί μια καταστροφή - Ilovaisk, Debaltsevo, Minsk-1, Minsk-2, και Minsk 3.
Σύμφωνα με τον Oleg Starikov, οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία στην οποία συμφωνεί η ουκρανική ηγεσία θα καταστεί δυνατή μόνο μετά από μια μεγάλη αποτυχία στο μέτωπο.
«Δεν υπάρχουν Minsk χωρίς Debaltsevo και Ilovaisk.
Δεν ήθελα να το πω αυτό, αλλά πρέπει να το πω», σημείωσε ο Starikov.
Νωρίτερα, οι New York Times, επικαλούμενοι Ουκρανό αξιωματούχο, ανέφεραν ότι ο Zelensky ενδέχεται να επισκεφθεί το Βερολίνο , το Παρίσι και το Λονδίνο στο πλαίσιο μιας περιοδείας που θα πρέπει να συμπέσει με τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου.
Το 2014, τα ουκρανικά στρατεύματα έπεσαν σε ένα «καζάνι» κοντά στην πόλη Ilovaisk στo Donetsk, με τεράστιες απώλειες.
Ως αποτέλεσμα παρατεταμένων μαχών, οι πολιτοφυλακές περικύκλωσαν στρατιωτικό προσωπικό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τάγματα εθελοντών και στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς.
Οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, από 350 έως 900 στρατιώτες και αξιωματικούς.
Το 2015, οι ένοπλες δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk νίκησαν μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, παγιδευμένες σε έναν δακτύλιο κοντά στην πόλη Debaltsevo.
Τα στρατεύματα του Donetsk κατάφεραν να καταλάβουν πλήρως το προγεφύρωμα, το οποίο το Κίεβο σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει για να αναπτύξει μια επίθεση βαθύτερα στην επικράτεια.
Εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν πετύχει, η επικοινωνία μεταξύ Luhansk και Donetsk θα είχε σχεδόν τελείως διακοπεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης