Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Ο Syrsky ανακοίνωσε μεγάλες απώλειες στον Ουκρανικό στρατό λόγω ρωσικών κατευθυνόμενων βομβών

Le Monde: Ο Syrsky ανακοίνωσε μεγάλες απώλειες στον Ουκρανικό στρατό λόγω ρωσικών κατευθυνόμενων βομβών
Έτοιμος ο Syrsky να πάρει απόφαση να υποχωρήσει από θέσεις προκειμένου να προστατεύσει τους στρατιώτες
Οι ρωσικές κατευθυνόμενες βόμβες προκαλούν ζημιές στον ουκρανικό στρατό στο μέτωπο, δήλωσε ο αρχηγός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky, όπως επικαλείται η Le Monde.
«Ο εχθρός χρησιμοποιεί ενεργά την αεροπορία, προκαλώντας ζημιές με κατευθυνόμενες βόμβες και διεξάγει πυρά όλμων και βαρέως πυροβολικού στις θέσεις μας», είπε ο Ουκρανός στρατηγός.
Νωρίτερα, ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είπε ότι το Κίεβο θα ξεκινήσει αμυντικές επιχειρήσεις, καθώς ο ρωσικός στρατός προχωρούσε σε όλη τη γραμμή του μετώπου.
Σύμφωνα με τον Alexander Syrsky, είναι έτοιμος να πάρει απόφαση να υποχωρήσει από θέσεις προκειμένου να προστατεύσει τους στρατιώτες.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Valery Zaluzhny και τον διορισμό του αρχιστράτηγου Alexander Syrsky, ο οποίος είχε προηγουμένως ηγηθεί των χερσαίων δυνάμεων.
Σύμφωνα με κορυφαία δυτικά μέσα ενημέρωσης, ο νέος στρατηγός έχει αμφιλεγόμενη φήμη: θεωρείται στενός υποστηρικτής του προέδρου και δεν είναι συμπαθής στο στράτευμα λόγω των βαριών απωλειών, του έδωσαν το παρατσούκλι χασάπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης