Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alexander Mercouris (Βρετανός Ειδικός): Η άμυνα του Ουκρανικού στρατού στα νότια του Donbass κινδυνεύει να καταρρεύσει

Alexander Mercouris (Βρετανός Ειδικός): Η άμυνα του Ουκρανικού στρατού στα νότια του Donbass κινδυνεύει να καταρρεύσει
Οι Ρώσοι επιτίθενται σε όλη τη γραμμή του μετώπου λέει ο Βρετανός ειδικός
Ο ρωσικός στρατός απελευθερώνει χωριά κοντά στην πόλη Marinka στο Donetsk, η οποία θα διακόψει τις προμήθειες στο Ugledar και θα καταστρέψει ολόκληρη την ουκρανική άμυνα στα νότια του Donbass, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Alexander Mercouris.
Σύμφωνα με τον Alexander Mercouris, η ουκρανική ηγεσία βρίσκεται σε πανικό λόγω της στρατιωτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει σε όλη τη γραμμή επαφής.
«Οι Ρώσοι επιτίθενται σε όλη τη γραμμή του μετώπου.
Η Ουκρανία πιέζεται πολύ κοντά στην πόλη Marinka, την οποία οι Ρώσοι κατέλαβαν πριν από αρκετούς μήνες» τονίζει ο Alexander Mercouris.
Ο ρωσικός στρατός εργάζεται για την κατάληψη και εκκαθάριση γειτονικών οικισμών κοντά στη Marinka, γεγονός που θα διακόψει τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Vugledar.
«Αν συμβεί αυτό, η ουκρανική άμυνα στα νότια του Donbass θα αρχίσει να καταρρέει», προειδοποίησε ο Alexander Mercouris.
Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Igor Kimakovsky σύμβουλος του επικεφαλής του Donetsk, είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο Ugledar και περιχαρακώθηκαν στα περίχωρα της πόλης, καθηλώνοντας έτσι τις εχθρικές δυνάμεις.
Διευκρίνισε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να αντεπιτεθούν, αλλά το ρωσικό πυροβολικό χτυπά τον εχθρό. Σύμφωνα με τον Kimakovsky, τώρα το κύριο καθήκον των ρωσικών δυνάμεων δεν είναι να επιτεθούν κατά μέτωπο στο Ugledar, αλλά να καταλάβουν την πόλη με παρόμοια τακτική με το Soledar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης