Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Putin: Για το μόνο που μετανιώνω είναι ότι δεν αρχίσαμε νωρίτερα τον πόλεμο στην Ουκρανία - Απατεώνες στο ΝΑΤΟ

Οργή Putin: Για το μόνο που μετανιώνω είναι ότι δεν αρχίσαμε νωρίτερα  τον πόλεμο στην Ουκρανία - Απατεώνες στο ΝΑΤΟ
Η Ρωσία θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία νωρίτερα, αλλά προσπάθησε για μεγάλο χρονικό διάστημα να επιλύσει τη σύγκρουση ειρηνικά, τόνισε ο Ρώσος ηγέτης
Αφοπλιστικά ειλικρινής ήταν ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση την Τετάρτη (14/2/2024). Κατήγγειλε το ΝΑΤΟ για διαρκή εξαπάτηση, επιτέθηκε στις ΗΠΑ κάνοντας λόγο για μία φιλελεύθερη δημοκρατία ενώ παραδέχθηκε ότι η Ρωσία έπρεπε να αρχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία από τις 24/2/2022.
Η Ρωσία θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία νωρίτερα, αλλά προσπάθησε για μεγάλο χρονικό διάστημα να επιλύσει τη σύγκρουση ειρηνικά και στηρίχθηκε στην ειλικρίνεια των αντιπάλων της, δήλωσε ο Puton.
«Το μόνο πράγμα για το οποίο μετανιώσουμε είναι ότι δεν ξεκινήσαμε τις δράσεις νωρίτερα από το 2022, πιστεύοντας ότι είχαμε να κάνουμε με αξιοπρεπείς ανθρώπους», είπε ο πρόεδρος, περιγράφοντας την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία.

Η Ρωσία προστατεύει τις Δημοκρατίες του Donbass

Ξεκαθάρισε πως η Ρωσία προστατεύει τις λαϊκές δημοκρατίες του Donbass σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών προσθέτοντας ότι η Μόσχα τις αναγνώρισε, βλέποντας τη ματαιότητα στο ζήτημα της εφαρμογής των συμφωνιών του Minsk από την Ουκρανία.
«Η πλήρης άρνηση των σημερινών ουκρανικών αρχών να εφαρμόσουν τις συμφωνίες του Minsk ήταν η πραγματική αιτία», είπε ο Putin για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
«Και οι αδιάκοπες επιθέσεις με πολλά ανθρώπινα θύματα στις δημοκρατίες των δημοκρατιών του Donbass που δεν είχαμε αναγνωρίσει εδώ και οκτώ χρόνια», συνέχισε.
Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε ότι το Donetsk και το Lugansk ζήτησαν από τη Μόσχα να τις αναγνωρίσει, «βλέποντας τη ματαιότητα της επίλυσης του ζητήματος στο πλαίσιο των συμφωνιών του Minsk».
«Τους αναγνωρίσαμε και στη συνέχεια συνάψαμε μια συνθήκη μαζί τους», πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης.
«Εκτελέσαμε τις υποχρεώσεις μας σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», συμπλήρωσε.

Η συνεχής εξαπάτηση του ΝΑΤΟ

Συνεχίζοντας τόνισε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να ανησυχεί για την προοπτική επέκτασης του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου του εδάφους της Ουκρανίας, επαναλαμβάνοντας την υπόσχεση της συμμαχίας να μην προχωρήσει προς τα ανατολικά.
«Φυσικά, ανησυχούσαμε και μας ανησυχεί ακόμη η πιθανότητα να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, γιατί θα ήταν απειλή για την ασφάλειά μας», υπογράμμισε ο Putin.
«Μας εξαπατούσαν συνεχώς για τη μη επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά», επισήμανε.
«Υπήρξαν πέντε επεκτάσεις, που είναι η πλήρης εξαπάτηση», τόνισε ο Ρώσος ηγέτης κάνοντας λόγο για απατεώνες.
«Ο Putin επανέλαβε ότι οι δυτικές χώρες άρχισαν να καταλαβαίνουν πως η στρατηγική ήττα της Ρωσίας στη σύγκρουση με την Ουκρανία είναι αδύνατη, επομένως θα πρέπει να σκεφτούν περαιτέρω βήματα.
Η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο», ανέφερε ο πρόεδρος.

Φιλελεύθερη - δημοκρατική δικτατορία οι ΗΠΑ

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνέντευξη στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson επισήμανε ότι είναι θετικό το γεγονός πως οι δυτικοί ηγέτες την παρακολούθησαν.
«Είναι καλό που παρακολουθούν και ακούν αυτά που λέω.
Εάν δεν μπορούμε να εμπλακούμε σε άμεσο διάλογο τώρα για κάποιους λόγους που σχετίζονται με αυτούς, θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον κ. Carlson που μπόρεσε να το κάνει μέσω του ιδίου ως μεσολαβητή.
Γι' αυτό είναι καλό να ακούν ή να παρακολουθούν», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.
Πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές αρχές θα δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο αυτό «της «φιλελεύθερης-δημοκρατικής δικτατορίας» σε περίπτωση που ο Carlson διωχθεί.
«Από τη σκοπιά του ίδιου του Carlson, θα ήταν λυπηρό, δεν τον ζηλεύω, αλλά είναι επιλογή του, ήξερε τι μπορεί να συμβεί.
Αλλά από τη σκοπιά να κάνει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει σύγχρονη φιλελεύθερη-δημοκρατική δικτατορία, η οποία εκπροσωπείται έντονα στη σημερινή άρχουσα τάξη των ΗΠΑ, μάλλον έκανε καλό.
«Τότε θα έδειχναν το πραγματικό τους πρόσωπο», είπε ο Putin όταν ρωτήθηκε εάν παραδέχτηκε την πιθανότητα σύλληψης του Carlson στις ΗΠΑ για παίρνοντας του συνέντευξη.
Πρόσθεσε πάντως ότι δεν έμεινε πλήρως ικανοποιημένος από τη συνέντευξη στον Carlson καθώς, όπως είπε, του στέρησε την ευκαιρία να δώσει αιχμηρές απαντήσεις σε πιεστικές ερωτήσεις.
«Επειδή διάλεξε την τακτική ενός υπομονετικού ακροατή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης», εξήγησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Διαστρέβλωσαν τα λόγια μου

Ο Putin κατηγόρησε τους δυτικούς ηγέτες ότι διαστρέβλωσαν τα σχόλιά του σχετικά με τους λόγους πίσω από την ειδική επιχείρηση της Ρωσίας, που έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον Αμερικανό δημοσιογράφο.
«Διαστρέβλωσαν τα λόγια μου, και αυτό είναι κακό.
Και παραποίησαν χάρτες. Γιατί; Δεν έχω πει ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν έχω πει ποτέ ότι η έναρξη της ειδικής μας επιχείρησης στην Ουκρανία οφειλόταν στην απειλή επίθεσης του ΝΑΤΟ στην Ρωσία.
Πού ακριβώς το είπα αυτό στη συνέντευξή μου. Ηχογραφήθηκε, οπότε ας δείξουν πού ακριβώς το είπα», είπε ο Putin.
O Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι «μιλούσε για ένα διαφορετικό θέμα».
«Έλεγα ότι μας εξαπατούν συνεχώς στο θέμα της μη διεύρυνσης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά», πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης.

Trump ή Biden;

O Putin κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ και ποιον προτιμά από τους δύο: Joe Biden ή Donald Trump.
«O Biden είναι πιο έμπειρος και προβλέψιμος.
Αλλά η Ρωσία θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε ηγέτη των ΗΠΑ εκλεγεί.
Ο Trump έχει τη δική του άποψη για το πώς θα πρέπει να εξελιχθούν οι σχέσεις των ΗΠΑ με τους συμμάχους τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης