Διεθνή

Netanyahu: Οι άμαχοι θα έχουν την ευκαιρία να εγκαταλείψουν τη Rafah πριν από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης

Netanyahu: Οι άμαχοι θα έχουν την ευκαιρία να εγκαταλείψουν τη Rafah πριν από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης
Περίπου 1,4 εκατ. Παλαιστίνιοι συνωστίζονται στη Rafah, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu δεσμεύτηκε απόψε πως η στρατιωτική επιχείρηση στη Rafah θα ξεκινήσει αφότου δοθεί η δυνατότητα στους αμάχους να εγκαταλείψουν αυτήν την πόλη στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας.
«Θα πολεμήσουμε μέχρι την ολοκληρωτική επικράτηση, κάτι που περιλαμβάνει επίσης την ανάληψη ισχυρής δράσης στη Rafah, αφότου επιτρέψουμε στον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει το πεδίο των μαχών», ανέφερε ο Netanyahu σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram.
Περίπου 1,4 εκατ. Παλαιστίνιοι συνωστίζονται στη Rafah, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, καθώς η πόλη αυτή έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταυλισμό εκτοπισμένων.
Η Rafah αποτελεί το μόνο μεγάλο αστικό κέντρο στη Λωρίδα της Γάζας όπου ο ισραηλινός στρατός δεν έχει εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επιχείρηση μετά την έναρξη του πολέμου κατά της Hamas.
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Mahmoud Abbas κάλεσε σήμερα τη Hamas να συνάψει γρήγορα συμφωνία εκεχειρίας για την απελευθέρωση ομήρων, προκειμένου να αποτραπεί μια επίθεση στη Rafah που «θα προκαλούσε χιλιάδες θύματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης