Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ινδία εντάσσεται ως πλήρες μέλος στον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας

H Ινδία εντάσσεται ως πλήρες μέλος στον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας
Μια αειφόρος ανάπτυξη χρειάζεται ενεργειακή ασφάλεια και βιωσιμότητα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Narendra Modi
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ/IEA) ανακοίνωσε σήμερα τη διεύρυνση της αποστολής του και την έναρξη διαδικασίας ένταξης της Ινδίας ως πλήρες μέλους.
Ο οργανισμός, που ιδρύθηκε πριν από 50 χρόνια από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για να βοηθήσει τις πλούσιες χώρες να αντιμετωπίσουν το πετρελαϊκό σοκ, συγκέντρωσε επί δύο ημέρες στο Παρίσι δεκάδες υπουργούς αρμόδιους για την Ενέργεια και το Κλίμα, κυρίως των 31 χωρών μελών του (ευρωπαϊκές χώρες, Ηνωμένες Πολιτείες, Νότια Κορέα...).
Στο τέλος της συνάντησης αυτής, "οι κυβερνήσεις αποφάσισαν να κάνουν ένα πολύ σημαντικό βήμα, το οποίο θα αλλάξει κατά τη γνώμη μου τη διεθνή διακυβέρνηση της ενέργειας για πάντα: η ινδική κυβέρνηση ζήτησε να είναι πλήρες μέλος του ΔΟΕ. Αποφασίσαμε να απαντήσουμε θετικά και αρχίζουμε την πορεία των συνομιλιών ώστε η Ινδία να γίνει μέλος", δήλωσε στον Τύπο ο γενικός διευθυντής του ΔΟΕ Fatih Birroll.
Η Ινδία ήταν έως σήμερα συνδεδεμένη χώρα στον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, όπως η Κίνα, η Βραζιλία, η Κένυα, η Ινδονησία.
"Η Ινδία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία. Μια αειφόρος ανάπτυξη χρειάζεται ενεργειακή ασφάλεια και βιωσιμότητα", δήλωσε ο πρωθυπουργός Narendra Modi σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους υπουργούς.
Στην τελική υπουργική ανακοίνωση, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας εξουσιοδοτείται να ανοίξει γραφείο στη Σιγκαπούρη -- πρώτη επέκταση εκτός της έδρας του στο Παρίσι -- στην καρδιά της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού που είναι καθοριστική για το μέλλον της ενέργειας και του κλίματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης