Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Μηδαμινή η αποτρεπτική ικανότητα των Ευρωπαίων χωρίς αμερικανική βοήθεια - Ανήμπορη η ΕΕ απέναντι στη Ρωσία

Bloomberg: Μηδαμινή η αποτρεπτική ικανότητα των Ευρωπαίων χωρίς αμερικανική βοήθεια - Ανήμπορη η ΕΕ απέναντι στη Ρωσία
Σε περίπτωση νίκης της Ρωσίας, οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να τριπλασιάσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) δεν θα μπορούν να διασφαλίσουν την αποτρεπτική τους ικανότητα στο σκέλος των στρατιωτικών εξοπλισμών, χωρίς τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών για τουλάχιστον άλλα 10 χρόνια, σύμφωνα με τον Bloomberg.
Μάλιστα, το αμερικανικό δίκτυο, επικαλούμενο ανώνυμο ευρωπαίο αξιωματούχο, αναφέρει ότι εάν οι ευρωπαϊκές χώρες δέχονταν επίθεση τώρα -για παράδειγμα από τη Ρωσία- θα εξακολουθούσαν να εξαρτώνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πολλά μέτωπα.
Αυτά περιλαμβάνουν την αεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και προηγμένα συστήματα υπολογιστών που απαιτούνται για την καταπολέμηση του πολέμου, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα.
Το χειρότερο σενάριο, σύμφωνα με το ανώνυμο Ευρωπαίο διπλωμάτη, θα μπορούσε να προκύψει ως αποτέλεσμα μιας σειράς ... διαδοχικών δραματικών γεγονότων, όπως: η αποτυχία των χωρών της ΕΕ να αυξήσουν τις επενδύσεις στην άμυνα, η παύση της βοήθειας της Ουάσιγκτον στην Ουκρανία, η νίκη του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές και την αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ.
Με τη σειρά τους, σε περίπτωση νίκης της Ρωσίας στην Ουκρανία και μείωσης της συμμετοχής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να τριπλασιάσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ, σημειώνει ο Bloomberg.
Υποδεικνύεται ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν χρειάζονται την υποστήριξη των ΗΠΑ για να αναπτύξουν σοβαρό στρατιωτικό δυναμικό, τουλάχιστον ως προς το «ανθρώπινο κεφάλαιό τους».
Ωστόσο, τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού εξοπλισμού και οι διαφωνίες μεταξύ των χωρών της ΕΕ σχετικά με τις προμήθειες, αποτελούν σοβαρό εμπόδιο στο δρόμο για την επίτευξη αυτού του στόχου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης