Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δεν ζητήσαμε από τον Putin να αποσύρει τον ρωσικό στρατό από το Κίεβο το 2022

Γερμανία: Δεν ζητήσαμε από τον Putin να αποσύρει τον ρωσικό στρατό από το Κίεβο το 2022
Η Γερμανία δίνει τη δική της εκδοχή για τις πρώτες μέρες της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία
Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Steffen Hebestreit δεν επιβεβαιώνει τα λεγόμενα Putin ότι το Βερολίνο και το Παρίσι ζήτησαν από τη Μόσχα να αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από το Κίεβο τις πρώτες ημέρες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
«Σωστά», είπε ο Hebestreit, ανταποκρινόμενος στο αίτημα ενός δημοσιογράφου να επιβεβαιώσει ότι ούτε η Γερμανία ούτε η Γαλλία υποσχέθηκαν τη συμμετοχή τους σε μία συμφωνία για την Ουκρανία με προαπαιτούμενο την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το Κίεβο.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron και ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz τον προσέγγισαν με ένα τέτοιο αίτημα.
Στη μεγάλη συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson, παρουσίασε την εκδοχή του για τα γεγονότα.

Putin: Γερμανία - Γαλλία ζήτησαν από τη Ρωσία να αποσύρει τον στρατό της από το Κίεβο  

Ο Putin είπε ότι οι δυτικές χώρες ζήτησαν από τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματα από το Κίεβο ώστε να δημιουργήσουν συνθήκες για την υπογραφή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες επέμειναν ότι «ήταν επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την υπογραφή μίας συμφωνίας».
«Οι ομόλογοί μου στη Γαλλία και τη Γερμανία είπαν: ‘’Πώς τους φαντάζεστε να υπογράφουν τη συμφωνία με το όπλο στο κεφάλι; Αποσύρετε τα στρατεύματά σας από το Κίεβο’’. Είπα: καλά. Αποσύρουμε τα στρατεύματά μας από το Κίεβο», σημείωσε ο Puitn.
«Ωστόσο, όταν το αίτημα εκπληρώθηκε, οι Ουκρανοί διαπραγματευτές «πέταξαν όλες τις συμφωνίες στον κάλαθο των αχρήστων κάδο απορριμμάτων και επέλεξαν μια μακρά ένοπλη αντιπαράθεση, στην οποία έλαβαν υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους ευρωπαίους συμμάχους.
Δεν ήταν πρωτοβουλία της Ρωσίας να τερματίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη», τόνισε ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης