Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φοβού τη Ρωσία - Ακόμη και η ουδέτερη Ελβετία αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες

Φοβού τη Ρωσία - Ακόμη και η ουδέτερη Ελβετία αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες
Η πρόεδρος Viola Amherd δήλωσε ότι από το 2035, περίπου 20 δισ. ελβετικά φράγκα, σε πρόσθετη χρηματοδότηση θα είναι διαθέσιμα
Ακόμα και η κυβέρνηση της ουδέτερης Ελβετίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες τα επόμενα χρόνια, η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που προχωρά σε αυτη την κίνηση, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια.
Η πρόεδρος Viola Amherd δήλωσε ότι από το 2035, περίπου 20 δισ. ελβετικά φράγκα (22,58 δισ. δολάρια) σε πρόσθετη χρηματοδότηση θα είναι διαθέσιμα, σε σύγκριση με τον προγραμματισμό πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η Ελβετία διέθεσε 1,9 δισεκατομμύρια φράγκα για την άμυνα το 2023, ανέφερε το Reuters.

Διεθνής αστάθεια

"Η κατάσταση της πολιτικής ασφάλειας είναι προφανώς δύσκολη, δεδομένης της τρέχουσας αστάθειας, με έναν πόλεμο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ένοπλες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και άλλα σημεία ανάφλεξης στον κόσμο", δήλωσε ο Amherd σε συνέντευξη Τύπου.
Η Amherd, η οποία είναι επίσης υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι υπάρχουν "τόσες πολλές κρίσεις" επί του παρόντος και ότι το σχέδιο λαμβάνει εν μέρει υπόψη τα διδάγματα που αντλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης