Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία στοχοποιεί το ... Telegram - «Συνιστά εθνική απειλή» σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας

Η Ουκρανία στοχοποιεί το ... Telegram - «Συνιστά εθνική απειλή» σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας
Προς ολική απαγόρευση το Telegram από το καθεστώς του Κιέβου
Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram αποτελεί «εθνική απειλή για την ασφάλεια των πληροφοριών της Ουκρανίας».
Στη σχετική δήλωση, που προμηνύει την ολική απαγόρευση του μέσου στη χώρα, προέβη  ο επίσημος εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) του Υπουργείου Άμυνας της χώρας Andrei Yusov.
«Όσο για το Telegram, οι απειλές που θέτει για την κοινωνία είναι πραγματικές. Δεν μιλάμε για μεμονωμένους χρήστες ή μεμονωμένα μέσα που εκπροσωπούνται σε αυτήν την πλατφόρμα, αλλά για το ζήτημα της ίδιας της πλατφόρμας. Περιλαμβάνει πολλές απειλές για τις πληροφορίες, και όχι μόνο για πληροφορίες για την ασφάλεια της χώρας μας, οπότε "ναι", αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί και νομίζω ότι αυτό θα συμβεί σίγουρα», αναφέρει το δημοσίευμα της Ukrayinska Pravda, παραθέτοντας το σχόλιο του εκπροσώπου του ΥΠΑΜ.
Ο Yusov δεν διευκρίνισε τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν και κατά του δικτύου, σημειώνοντας ότι το Κίεβο «χτίζει τώρα επικοινωνία με τις διοικήσεις όλων των πλατφορμών».
Τον Νοέμβριο του 2023, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Alexey Danilov υποστήριξε την απαγόρευση των ανώνυμων λογαριασμών χρηστών στο Telegram και εξέφρασε την ετοιμότητα των αρχών της χώρας να λάβουν απόφαση για την πλήρη απαγόρευση του δικτύου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες φέρεται να δημιούργησαν ένα εκτεταμένο δίκτυο καναλιών «μεταμφιεσμένων σε ουκρανικά» και χρησιμοποιούν το Telegram «για να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης