Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμία ελπίδα για την Ουκρανία, αν η Δύση σταματήσει τη βοήθεια - Παραδοχή από το αμερικανικό ISW

Καμία ελπίδα για την Ουκρανία, αν η Δύση σταματήσει τη βοήθεια - Παραδοχή από το αμερικανικό ISW
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση "μαθαίνει και επί του παρόντος επιδεικνύει μεγαλύτερη επιχειρησιακή ευελιξία"
Η Ουκρανία θα χάσει τα πλεονεκτήματά της στο πεδίο της μάχης, εάν οι δυτικές χώρες, ιδίως οι ΗΠΑ, σταματήσουν πρόωρα τη βοήθεια ασφαλείας προς τη χώρα, αναφέρει το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου.
Το ινστιτούτο μελετών με έδρα τις ΗΠΑ δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν θα είναι σε θέση να διατηρήσουν τα πλεονεκτήματα που απέκτησαν και να στερήσουν στις ρωσικές δυνάμεις τη δυνατότητα να αποκαταστήσουν τους ελιγμούς στο πεδίο της μάχης χωρίς περαιτέρω βοήθεια από τις ΗΠΑ και τις χώρες-εταίρους τους "βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα".

Ρωσική ευελιξία

Αναφερόμενο σε σχόλια του Ουκρανού στρατιωτικού παρατηρητή Kostyantyn Mashovets, το think tank δήλωσε ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση "μαθαίνει και επί του παρόντος επιδεικνύει μεγαλύτερη επιχειρησιακή ευελιξία από ό,τι νωρίτερα στον πόλεμο".
Επίσης, "αναπτύσσουν ενεργά τη δική τους τεχνολογία για να αντιμετωπίσουν τις ουκρανικές δυνατότητες και να αναπτύξουν τις δικές τους ικανότητες".
Ουκρανία θα χάσει τα τρέχοντα πλεονεκτήματά της στο πεδίο της μάχης εάν τα δυτικά κράτη, ιδίως οι ΗΠΑ, σταματήσουν πρόωρα τη βοήθεια προς την Ουκρανία πριν οι συνεχιζόμενες προσπάθειες αναζωογόνησης της αμυντικής βιομηχανικής βάσης (DIB) της Ουκρανίας καταστήσουν την DIB της σε μεγάλο βαθμό αυτάρκη", σημείωσε το ISW.
"Εάν οι ΗΠΑ διακόψουν τώρα τη στρατιωτική βοήθεια, οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να ανακτήσουν τις ικανότητες μάχης που είναι απαραίτητες για την αποκατάσταση των ελιγμών στο πεδίο της μάχης με ρωσικούς όρους και θα τοποθετήσουν τη Ρωσία σε σε πολύ καλύτερη στρατιωτική θέση μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης