Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση Abbas (Παλαιστινιακή Αρχή) προς Hamas: Συνάψτε άμεσα συμφωνία με το Ισραήλ

Έκκληση Abbas (Παλαιστινιακή Αρχή) προς Hamas: Συνάψτε άμεσα συμφωνία με το Ισραήλ
Προστατεύστε το λαό από μια νέα καταστροφή ζητά ο Mahmoud Abbas
Να συνάψει το συντομότερο δυνατό μια συμφωνία με το Ισραήλ προκειμένου να προστατεύσει τον παλαιστινιακό λαό από μια νέα καταστροφή καλεί την Hamas ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas.
«Καλούμε το κίνημα Hamas να συνάψει γρήγορα τη συμφωνία για τους κρατουμένους για να γλιτώσει τον παλαιστινιακό λαό μας από άλλη μια καταστροφή, όχι λιγότερο επικίνδυνη από τη Nakba του 1948» αναφέρει ο Abbas, όπως μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.
Σημειώνεται πως Nakba σημαίνει καταστροφή και αναφέρεται στη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ που είχε ως αποτέλεσμα 760.000 Παλαιστίνιοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη διάρκεια του πρώτου ισραηλινοαραβικού πολέμου.
Επιπλέον, ο Abbas κάλεσε «την αμερικανική κυβέρνηση και τους Άραβες αδελφούς να εργασθούν σοβαρά για τη σύναψη της συμφωνίας (...) για να γλιτώσουν τον παλαιστινιακό λαό από τη φρίκη αυτού του καταστροφικού πολέμου», τονίζοντας πως «καθιστά καθέναν υπεύθυνο για κάθε εμπόδιο που θα δημιουργηθεί από οποιαδήποτε πλευρά για να διαταράξει τη συμφωνία».
«Η κατάσταση δεν είναι πλέον ανεκτή και είναι καιρός να αναλάβει καθένας τις ευθύνες του» τόνισε ο Abbas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης