Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία θα κατάσχει περιουσιακά στοιχεία ατόμων που έχουν καταδικαστεί για δυσφήμιση του στρατού

H Ρωσία θα κατάσχει περιουσιακά στοιχεία ατόμων που έχουν καταδικαστεί για δυσφήμιση του στρατού
Η κατηγορία για διάδοση "ψευδών πληροφοριών" σχετικά με τον ρωσικό στρατό επισύρει ανώτατη ποινή φυλάκισης 15 ετών
Nόμο που θα επιτρέπει στις αρχές να κατάσχουν χρήματα, τιμαλφή και άλλα περιουσιακά στοιχεία από άτομα που καταδικάζονται για τη διάδοση "σκόπιμα ψευδών πληροφοριών" σχετικά με τον στρατό της χώρας, υπέγραψε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Το νέο κείμενο που τέθηκε σήμερα σε ισχύ είχε ψηφιστεί στα τέλη Ιανουαρίου στην Κρατική Δούμα, την κάτω βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου, και στις αρχές Φεβρουαρίου από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, την άνω βουλή.
Ο πρόεδρος της κάτω βουλής, Vyacheslav Volodin, δήλωσε ότι το μέτρο περιλαμβάνει αυστηρότερη τιμωρία για τους "προδότες που ρίχνουν λάσπη στη χώρα μας και τα στρατεύματά μας" και ότι "θα αφαιρέσει από αυτούς τους αχρείους τιμητικούς τίτλους, θα δημεύσει τα περιουσιακά τους στοιχεία, τα χρήματα και άλλα τιμαλφή".
Οι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν χρησιμοποιήσει τον υφιστάμενο νόμο κατά της "δυσφήμισης" του στρατού που καλύπτει αδικήματα όπως η "δικαιολόγηση της τρομοκρατίας" και η διάδοση "ψευδών ειδήσεων" για τις ένοπλες δυνάμεις για να φιμώσουν τους επικριτές του Putin.
Η κατηγορία για διάδοση "ψευδών πληροφοριών" σχετικά με τον ρωσικό στρατό επισύρει ανώτατη ποινή φυλάκισης 15 ετών.
Εκατοντάδες Ρώσοι έχουν καταδικαστεί με βάση αυτό το άρθρο του Ποινικού Κώδικα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης