Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα σχέδια της Δύσης να απομονώσουν τη Ρωσία απέτυχαν - Lavrov: Θέλουμε πολιτική λύση για την Ουκρανία

Τα σχέδια της Δύσης να απομονώσουν τη Ρωσία απέτυχαν - Lavrov: Θέλουμε πολιτική λύση για την Ουκρανία
Θέλουμε μια διπλωματική διευθέτηση της κρίσης που θα λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα μας και την πραγματικότητα είπε ο Lavrov
Τα σχέδια της Δύσης να απομονώσουν τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας απέτυχαν υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη ρωσική Βουλή.
«Τα σχέδια των Δυτικών να απομονώσουν τη Ρωσία απέτυχαν, αλλά θα συνεχίσουν να αυξάνουν την πίεση στη χώρα μας» επισήμανε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, αναφέροντας πως αυτό συνέβη χάρη στην αυξανόμενη αμοιβαία κατανόηση της Ρωσίας με τα κράτη του Παγκόσμιου Νότου και της Παγκόσμιας Ανατολής για το πώς πρέπει να είναι το μέλλον.
Ωστόσο, ο Lavrov υποστήριξε πως παρά την αποτυχία αυτή, η Δύση θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις τόσο στη Ρωσία όσο και στους συμμάχους της ανά τον κόσμο.
«Και θα χρησιμοποιήσουν για αυτό όχι μόνο το καθεστώς του Κιέβου, αλλά ένα ευρύ οπλοστάσιο εργαλείων υβριδικού πολέμου, στην οικονομία, στη σφαίρα της πληροφορίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού» τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
Πάντως, ο Lavrov επανέλαβε πως η Ρωσία είναι ανοιχτή σε μια πολιτική και διπλωματική διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία.
«Όπως τόνισε ο πρόεδρος Putin στη συνέντευξή του στον Tacker Carlson, παραμένουμε ανοιχτοί σε μια πολιτική και διπλωματική διευθέτηση, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τα νόμιμα συμφέροντά μας και την πραγματικότητα» υπογράμμισε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης