Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία αποχωρεί από τον ΟΑΣΕ - Καταγγέλλει απόλυτη εξάρτηση από τις ΗΠΑ

Η Ρωσία αποχωρεί από τον ΟΑΣΕ - Καταγγέλλει απόλυτη εξάρτηση από τις ΗΠΑ
Το ρωσικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει στις 21 Φεβρουαρίου για την αναστολή της συμμετοχής της χώρας στον ΟΑΣΕ
Σχετικά Άρθρα
Αποχωρεί από τον ΟΑΣΕ η Ρωσία, καταγγέλλοντας πλήρη εξάρτηση του Οργανισμού από τις ΗΠΑ.
Το ρωσικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει στις 21 Φεβρουαρίου για την αναστολή της συμμετοχής της χώρας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία (ΟΑΣΕ), όπως δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Δούμας, Vyacheslav Volodin.
Ο ΟΑΣΕ, ο οποίος αριθμεί την Ουκρανία, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία μεταξύ των 57 μελών του, είναι ο διάδοχος ενός οργανισμού της εποχής του Ψυχρού Πολέμου για τη συνεργασία σοβιετικών και δυτικών δυνάμεων.

Καταγγέλλει εξάρρτηση από τις ΗΠΑ

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο οργανισμός έχει σε μεγάλο βαθμό παραλύσει από τη συνεχή χρήση από τη Μόσχα του ουσιαστικού βέτο που έχει κάθε χώρα.
"Ήρθε η ώρα να πούμε αντίο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ", δήλωσε ο Volodin σε συνεδρίαση της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Δούμας.
"Ο οργανισμός στερείται απολύτως ανεξαρτησίας, είναι πολιτικοποιημένος και χορεύει στο ρυθμό της Ουάσινγκτον.
Αλλά το χειρότερο σε αυτή την κατάσταση είναι ότι και εμείς πληρώνουμε χρήματα, και είμαστε από τους μεγαλύτερους πληρωτές".
Και τα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου, η Δούμα και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, θα ψηφίσουν ταυτόχρονα για την αναστολή της συμμετοχής και τη διακοπή των πληρωμών της Μόσχας προς τον ΟΑΣΕ, δήλωσε ο Volodin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης