Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,1% - Η Thyssenkrupp στο -10%

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,1% - Η Thyssenkrupp στο -10%
Οι μετοχές της ABN Amro σημείωσαν άνοδο άνω του 6%
Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς αξιολογούσαν τα εισερχόμενα εταιρικά κέρδη και τα στοιχεία του πληθωρισμού, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε 0,2% υψηλότερα στις, με τις μετοχές των μέσων ενημέρωσης να προσθέτουν 0,7%, ενώ οι μετοχές των ορυχείων διολίσθησαν 0,8% χαμηλότερα.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει πτώση 0,1% στις 16.862 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,3% στις 7.534 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.635 με άνοδο 0,1%.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει πτώση 0,1% στις 9.947 μονάδες.
Ήπια άνοδο 0,3% καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέμειναν σταθερά στο 4% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, όπως αποκαλύφθηκαν τα νέα στοιχεία το πρωί της Τετάρτης, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, καθώς οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών υποχώρησαν.
Η μέτρηση του ΔΤΚ ήρθε πριν από την ανακοίνωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος του τέταρτου τριμήνου την Πέμπτη, η οποία θα μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι η χώρα έχει εισέλθει σε τεχνική ύφεση.
Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε τη συνεδρίαση της Τρίτης με πτώση 1%.
Οι απώλειες κλιμακώθηκαν μετά τα νέα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιανουάριο.

Στο ταμπλό

Οι μετοχές της ABN Amro σημείωσαν άνοδο άνω του 6%, αφού η ολλανδική τράπεζα ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου χάρη στα υψηλά επιτόκια και τις αποδεσμεύσεις των απομειώσεων των πιστώσεων.
Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 54% σε ετήσια βάση στα 545 εκατ. ευρώ (584 εκατ. δολάρια), ξεπερνώντας κατά πολύ τη συναίνεση της εταιρείας για 422 εκατ. ευρώ.
Οι μετοχές της Thyssenkrupp σημείωσαν πτώση 10% μετά τη μείωση των ετήσιων προβλέψεων για τις πωλήσεις και τα καθαρά κέρδη του γερμανικού ομίλου μηχανικών και χαλυβουργών, επικαλούμενος την εξασθένηση της ζήτησης και των τιμών στον τομέα του χάλυβα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης