Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος με νέες αποκαλύψεις στις ΗΠΑ: Ξένοι σύμμαχοι της CIA κατασκόπευαν από το 2016 την ομάδα Trump

tags :
Σάλος με νέες αποκαλύψεις στις ΗΠΑ: Ξένοι σύμμαχοι της CIA κατασκόπευαν από το 2016 την ομάδα Trump
Στόχος της ομάδας της CIA ήταν να δημιουργήσουν στοιχεία για να υποστηρίξουν τα περί συμπαιγνίας της Ρωσίας
Μια μεγάλη αποκάλυψη έρχεται και πάλι να ταράξει τα νερά κατά την προεκλογική περίοδο των ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με το Public and Racket, η Κοινότητα Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών (IC), συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), κινητοποίησε παράνομα ξένες υπηρεσίες πληροφοριών για να στοχοποιήσουν συμβούλους του Trump, πολύ πριν από το καλοκαίρι του 2016.
Υπενθυμίζει ότι το 2023, ο John Durham, ειδικός εισαγγελέας για το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε ξεκινήσει την έρευνά του για εικαζόμενη συμπαιγνία του τότε προεδρικού υποψηφίου Donald Trump και της Ρωσίας τον Ιούλιο του 2016.
Οι νέες πληροφορίες καλύπτουν πολλά κενά στην κατανόηση της υπόθεσης περί συμπαιγνίας της Ρωσίας.
Μέχρι τώρα, η επίσημη ιστορία ήταν ότι η έρευνα του FBI ξεκίνησε αφού αξιωματούχοι των αυστραλιανών πληροφοριών είπαν σε Αμερικανούς αξιωματούχους ότι ένας βοηθός του Trump είχε καυχηθεί σε έναν Αυστραλό διπλωμάτη ότι η Ρωσία είχε καταδικαστικό υλικό για την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Hillary Clinton.
Στην πραγματικότητα, το IC των ΗΠΑ ζήτησε από τη συμμαχία πληροφοριών «Five Eyes» να παρακολουθεί τους συνεργάτες του Trump και να μοιραστεί τις πληροφορίες που απέκτησαν με τις αμερικανικές υπηρεσίες, σύμφωνα με πηγές της Μόνιμης Επίλεκτης Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων (HSPCI).
Τα κράτη Five Eyes είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.
Σύμφωνα με το Public and Racket, ο διευθυντής της CIA του προέδρου Barack Obama, John Brennan, είχε εντοπίσει 26 συνεργάτες Trump για να στοχοποιήσουν τα Five Eyes, μια πηγή επιβεβαίωσε ότι το IC είχε «αναγνωρίσει τους ως ανθρώπους που πρέπει να «χτυπήσουν» ή να κάνουν επαφή ή χειραγώγηση.
Εάν υπάρχουν τα άκρως απόρρητα έγγραφα που αποδεικνύουν αυτές τις κατηγορίες, είναι δυνητικά απόδειξη ότι πολλοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ παραβίασαν τους νόμους κατά της κατασκοπείας και της παρέμβασης στις εκλογές.
«Έκαναν επαφές και χτυπούσαν τους ανθρώπους του Trump από τον Μάρτιο του 2016», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
«Στέλνανε ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, την Ιταλία - τη Μοσάντ στην Ιταλία.
Η MI6 δούλευε σε μια σχολή πληροφοριών που είχαν δημιουργήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης