Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκρήξεις σε αγωγό φυσικού αερίου στο Ιράν - Καταγγέλλουν τρομοκρατία

Εκρήξεις σε αγωγό φυσικού αερίου στο Ιράν - Καταγγέλλουν τρομοκρατία
Ο αγωγός διέρχεται από τη δυτική επαρχία Chaharmahal και Bakhtiari του Ιράν προς τα βόρεια
Εκρήξεις έπληξαν αγωγό φυσικού αερίου στο Ιράν νωρίς σήμερα το πρωί, με αξιωματούχο να δηλώνει ότι ήταν αποτέλεσμα «δολιοφθοράς και τρομοκρατικής ενέργειας».
Ο αγωγός διέρχεται από τη δυτική επαρχία Chaharmahal και Bakhtiari του Ιράν προς τα βόρεια και καταλήγει σε πόλεις της Κασπίας Θάλασσας.
Ανήκει στο Asaluyeh, ένα κομβικό σημείο για το υπεράκτιο ιρανικό κοίτασμα φυσικού αερίου South Pars.
Ο Saeed Aghli, διευθυντής του κέντρου ελέγχου του ιρανικού δικτύου φυσικού αερίου, δήλωσε στην ιρανική κρατική τηλεόραση ότι μια τρομοκρατική ενέργεια προκάλεσε εκρήξεις σε διάφορες περιοχές της γραμμής.
Δεν υπάρχουν γνωστές ομάδες ανταρτών που να δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Άραβες αυτονομιστές έχουν αναλάβει στο παρελθόν επιθέσεις εναντίον πετρελαιαγωγών στα νοτιοδυτικά του Ιράν, αλλά τέτοιες επιθέσεις είναι σπάνιες αλλού.
Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις στο Ιράν και στο παρελθόν, αλλά αυτές στόχευαν σε μεγάλο βαθμό το πυρηνικό του πρόγραμμα.
«Αυτή η πράξη δολιοφθοράς και τρομοκρατίας πραγματοποιήθηκε περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης στο εθνικό δίκτυο αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου σε δύο επαρχίες της χώρας», επεσήμανε ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Javad Owji, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.
«Αναμέναμε τέτοιες πράξεις δολιοφθοράς γύρω στην επέτειο της Ιρανικής Επανάστασης (11 Φεβρουαρίου) και γρήγορα αλλάξαμε τις ρυθμίσεις του δικτύου μεταφοράς για να εμποδίσουμε τον στόχο του εχθρού να προκαλέσει διακοπές στην παροχή φυσικού αερίου σε μεγάλες επαρχίες», πρόσθεσε ο ίδιος.
Όμως, όπως τόνισε οJavad Owji, διακοπές στην παροχή φυσικού αερίου έχουν σημειωθεί μόνο σε μερικά χωριά, ενώ πρόσθεσε ότι θα αποκατασταθούν μέσα στην ημέρα.
Οι επαρχίες Φαρς, Ισφαχάν, Σαχαρμαχάλ και Μπαχτιαρί τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.
Προς το παρόν κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις εκρήξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης