Τελευταία Νέα
Διεθνή

Associated Press: Κολομβιανοί μισθοφόροι τράπηκαν σε φυγή από θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων για να μην σκοτωθούν

Associated Press: Κολομβιανοί μισθοφόροι τράπηκαν σε φυγή από θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων για να μην σκοτωθούν
Όπως γράφει το Associated Press, η Ουκρανία έχει εξαντληθεί από δύο χρόνια ενεργών εχθροπραξιών, γεγονός που την αναγκάζει να προσελκύει ξένους μισθοφόρους
Κολομβιανοί μισθοφόροι αναγκάστηκαν να φύγουν από το πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, φοβούμενοι τα ρωσικά drones, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ένας 32χρονος μαχητής με το διακριτικό κλήσης Checho.
«Σταθήκαμε όρθιοι και αποφασίσαμε να φύγουμε από τη θέση για να σώσουμε τη ζωή μας».
Σύμφωνα με τον μισθοφόρο, η ομάδα τους δέχθηκε μαζική επίθεση από ρωσικά drones, από τα οποία δεν ήξερε «που να κρυφτεί».
«Νόμιζα ότι θα πέθαινα», τόνισε.
Όπως γράφει το Associated Press, η Ουκρανία έχει εξαντληθεί από δύο χρόνια ενεργών εχθροπραξιών, γεγονός που την αναγκάζει να προσελκύει ξένους μισθοφόρους.
Το Associated Press σημειώνει ότι στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Κολομβίας πολεμούν καρτέλ ναρκωτικών στη χώρα τους για δεκαετίες, γεγονός που τους έπεισε ότι αυτή η «εμπειρία» θα ήταν χρήσιμη στο πλαίσιο των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.
Τον Δεκέμβριο, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι από την αρχή της ειδικής επιχείρησης, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταστρέψει πάνω από 5.800 ξένους μισθοφόρους και 103 εγκληματίες πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης