Τελευταία Νέα
Διεθνή

Houthi: Την τελευταία εβδομάδα δεν υπήρξε διέλευση πλοίου που συνδέεται με το Ισραήλ

Houthi: Την τελευταία εβδομάδα δεν υπήρξε διέλευση πλοίου που συνδέεται με το Ισραήλ
Οι αντάρτες Houthi – οι οποίοι ελέγχουν τις πολυπληθέστερες περιοχές της Υεμένης – έχουν κατ’ επανάληψη εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο ηγέτης των Houthi δήλωσε σήμερα ότι οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες της Υεμένης δεν επέτρεψαν την τελευταία εβδομάδα σε κανένα πλοίο που συνδέεται με το Ισραήλ να περάσει από τον Κόλπο του Άντεν.
"Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί απέτυχαν να διασφαλίσουν τη διέλευση οποιουδήποτε πλοίου κατευθυνόταν προς το Ισραήλ. Δεν μπορούν πλέον να προστατεύσουν ούτε τα αμερικανικά ούτε τα βρετανικά πλοία. Αυτή είναι μια πραγματική και μεγάλη νίκη για εμάς", τόνισε ο Abdel Malik al-Houthi σε ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.
Οι αντάρτες Houthi – οι οποίοι ελέγχουν τις πολυπληθέστερες περιοχές της Υεμένης – έχουν κατ’ επανάληψη εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, ως ένδειξη "αλληλεγγύης" προς τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας.
Παρότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους πολλαπλασίασαν τις επιχειρήσεις τους στην Υεμένη και στα ανοικτά της εμπόλεμης χώρας για να προστατεύσουν τη ναυσιπλοΐα, οι Houthi συνεχίζουν τις επιθέσεις με drones και πυραύλους, υποχρεώνοντας πολλές εταιρείες να αναδρομολογήσουν τα πλοία τους επιλέγοντας τον περίπλου της Αφρικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης