Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eυρωπαϊκή Επιτροπή: Δεν θα υπάρξει αντίκτυπος στις προμήθειες LNG από ΗΠΑ

Eυρωπαϊκή Επιτροπή: Δεν θα υπάρξει αντίκτυπος στις προμήθειες LNG από ΗΠΑ
«Θα εξετάσουμε τις επιπτώσεις των εξαγωγών LNG στο ενεργειακό κόστος, στην ενεργειακή ασφάλεια της Αμερικής και στο περιβάλλον μας» είχε δηλώσει στις 26 Ιανουαρίου ο Joe Biden.
Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Joe Biden να παγώσει τις εγκρίσεις για νέους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου δεν θα έχει αντίκτυπο στις αμερικανικές προμήθειες στην Ευρώπη τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Mario Sefcovic.
«Αυτό που ήταν πολύ σημαντικό για μένα ήταν οι διαβεβαιώσεις ότι τα επόμενα δύο με τρία χρόνια δεν θα υπάρξει κανένας αντίκτυπος στην προμήθεια αμερικανικού LNG στην Ευρώπη» τόνισε ο Sefcovic μετά από συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους.
Η εντολή παύσης από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας αφορά εκκρεμείς αιτήσεις για 17 έργα που αναμένουν έγκριση προκειμένου να προχωρήσουν.
«Θα εξετάσουμε προσεκτικά τις επιπτώσεις των εξαγωγών LNG στο ενεργειακό κόστος, στην ενεργειακή ασφάλεια της Αμερικής και στο περιβάλλον μας» είχε δηλώσει στις 26 Ιανουαρίου ο Biden.
«Η παύση στις νέες εγκρίσεις LNG βλέπει την κλιματική κρίση όπως ακριβώς είναι: ως σύγχρονη υπαρξιακή απειλή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης